Domaće Ćufte

Domaće ćufte kada ne znate šta ćete za ručak, ćufte su pravi izbor.

SASTOJCI SMEŠE
- 500 g mlevenog mesa
- 2 čena usitnjenog belog luka
- 1 manji crni luk sitno seckan
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera u prahu
- 1 kašika svežeg seckanog peršuna
SASTOJCI ZA SOS
- 800 g soka od paradajza
- 1 sitno seckan crni luk
- 1 sitno seckan beli luk
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
PRIPREMA:
Sjediniti sve sastojke za ćufte. Sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena masa i napraviti 20 ćufti u obliku loptica. Staviti ćufte u frižider oko 10 minuta da se ohlade. U međuvremenu, u tiganju na ugrejanom ulju prodinstajte crni i beli luk. Dodajte so, biber i uz stalno mešanje dodajte sok od paradajza. Kada sos provri, prespite ga u Super Krčka i u sos spuštajte jednu po jednu ćuftu. Kuvajte u Super Krčku ćufte 4-5 sati na poziciji LOW. Gotove ćufte poslužite uz kuvane makarone, pirinač ili krompir pire i pospite cepkanim svežim peršunom
Prijatno!