Čorba od cvekle kao idealan okrepljujući obrok pun vitamina, daće Vam dovoljno snage i energije za nove pobede.
SASTOJCI
- 1 veći isecnaki crni luk
- 1 šolja oljuštene i iseckane šargarepe
- 1 šolja iseckanog svežeg paradajza
- 1 iseckana stablljika celera
- 2 čena usitnjenog belog luka
- 4 oljuštene i iseckane cvekle
- 6 šolja vode, bistre pileće ili juneće supe
- 1/2 L soka od paradajza
- so, vegeta, biber po ukusu
- 1 kašičica mirođije
- 1 list lovora
- kisela pavlaka
- usitnjen svež peršun
PRIPREMA:
U tiganju na zagrejanom ulju kratko prodinstajte crni i beli luk, a potom dodajte celer, šargarepu i nastavite dinstanje dok luk potpuno ne omekša. Prespite dinstano povrće u keramičku posudu Super Krčka i dodajte cveklu, seckani paradajz, sok od paradajza i bistru supu. Začinite po ukusu i dodajte mirođiju i list lovora. Sve promešajte kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Stavite poklopac na Super Krčka i kuvajte čorbu 4 sata na poziciji HIGH. Uklonite list lovora, čorbu izblendirajte u blenderu i pre serviranjua u svaku porciju sipajte kašičicu pavlake i pospite čorbu peršunom.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5