a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Pretplatite se na Newsletter i prvi saznajte za buduće akcije Fagor Srbija.

 

Tiganji

Ništa ne zbližava ljude kao dobra hrana!

Ne postoji lepša stvar od arome kuhinje u kojoj se spremaju ukusni specijaliteti ali za to vam je potrebno i odgovarajuće posuđe. Tiganji u našoj ponudi izrađeni su od najkvalitetnijih materijala, imaju fantastične karakteristike i pomoći će vam da vaša jela ispadnu bolje nego u receptima koje pratite.

Kako tiganji u našoj ponudi pomažu u kuhinji?

Tiganji koje vidite pred Vama predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Za sve što Vam je potrebno tiganji u našoj ponudi imaće odgovor. Pridružite se milionima zadovoljnih korisnika širom sveta.

Zašto su tiganji pravi izbor za vas?

  • Jednostavno prženje uz manje ulja
  • Konstrukcija od materijala koji efikasno i ravnomerno provode toplotu
  • Nelepljivi sloj sprečava lepljenje namirnica na površini i ne sadrži štetne materije
  • Ručke hladne na dodir

Preporuka za posluženje

Najbolji saveti za prženje hrane

Pustite ulje da se dovoljno zagreje

Ukoliko pri prženju primetite da hrana previše upija ulje, razlog može biti taj što se nije dovoljno zagrejalo. Što je ulje toplije pre će se površinski sloj ispržiti i sprečiti dalje upijanje.

Svaki put kada stavljate novu namirnicu u ulje njegova temperatura blago pada. Nekada nije dovoljno sačekati da se ulje zagreje samo na početku kuvanja, treba napraviti i kratku pauzu pred svako ubacivanje nove namirnice.

Ukoliko pržite u dubokom tiganju sa dosta ulja, dobar način da proverite da li je ulje spremno je i da stavite vrh drvene varjače u tiganj. Ukoliko se oko varjače stvaraju mehurići, ulje je spremno za prženje.

Pravilno pripremite namirnice

Povrće koje sadrži dosta skroba, kao što je krompir, često prilikom sečenja ispušta sokove. Savet je da se pre prženja ostavi u vodi od par minuta do čak pola sata kako bi se skroz oslobodilo od njih. Čišćenjem namirnica od ovih sokova olakšava se prženje i dobija se hrskavije gotovo jelo.

Naravno, nemojte zaboraviti pre spuštanja namirnica u tiganj da ih potpuno osušite suvom krpom ili ubrusom.

Menjajte ulje po potrebi

Možete doći u iskušenje da veliki broj namirnica pržite u istom ulju. Samo po sebi to ne mora biti obavezno problem, ali nastaje ukoliko namirnice začinite pre prženja. Mali komadi začina ostaju u ulju, menjaju ukus hrani a od dugog prženja se i ugljenišu, postaju gorki i tvrdi.

Rešenje je češće menjati ulje za prženje, svakako ne podgrevati ga jednom kada se ohladi.