Glavno jelo, Halogena pećnica, Recept dana, Recepti, Tiganji

Teletina recept – Fagor.RS

Recept za seckanu teletinu

Seckana teletina je jednostavno jelo koje se brzo i lako priprema, jelo finog i nezaboravnog ukusa sa izvesnom notom prefinjenosti.

Recept za seckanu teletinu

Sastojci:

  • ½ kg telećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g putera
  • 20 g brašna
  • 125 ml belog vina
  • 125 ml bistre supe
  • 1 kašika svežeg seckanog peršuna
  • so, vegeta i biber po ukusu

Priprema – Seckana teletina:

Sa mesa skinemo opne i žile i isečemo ga na što tanje režnjeve. Na zagrejanom puteru prodinstamo seckani crni luk dok ne omekša, dodamo isečeno meso i meso pospemo brašnom.

Uz stalno mešanje nastavimo dinstanje dok meso ne porumeni. Meso začinimo po ukusu, nalijemo vinom i supom, promešamo i ostavimo da odstoji na ugašenom šporetu par minuta. Gotovu seckanu teletinu pospemo peršunom i poslužimo je uz sezonsku salatu i domaću testeninu pripremljenu u aparatu za testenine Nonna PM-300.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *