Aparati za kuvanje na pari, Recepti, Tiganji

Zapečeni krompir

zapečeni krompir

Zapečeni krompir prema staroj recepturi je nešto što ćete želeti da jedete svaki dan.

zapečeni krompir

SASTOJCI ZA ZAPEČENI KROMPIR

  • 1 kg krompira isečenog na kockice
  • 1 seckani crni luk
  • 4 jajete
  • 1 kašika bosiljka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika aleve paprike
  • 500 g seckane šunke
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja mleka
  • 500 g rendanog kačkavalja
  • 1 šolja seckanog peršuna

PRIPREMA:

Skuvajte krompir u Copper pan-u, ocedite ga i odložite sa strane. Copper pan prebrišite, osušite i na umerenoj temperaturi propržite u Copper pan-u crni luk dok ne omekša, a zatim uz stalno mešanje dodajte bosiljak, beli luk u prahu, alevu papriku, peršun, so i biber. Potom, dodajte šunku, sve prodinstajte oko 2 minuta, dodajte kuvani krompir, pola količine kačkavalja i sve prelijte pavlakom sa 2 umućena jajeta. Sve dobro promešajte da se dobije ujednačena masa.

Umutite preosala 2 jajeta sa mlekom i prelijte krompir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Krompir pecite oko 1 sat u rerni. Gotov zapečeni krompir pospite preostalim rendanim kačkavaljem i poklopite kako bi se sir istopio. Pre serviranja pospite krompir svežim peršunom po želji.

Zapečeni krompir je spreman za degustaciju.

Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.

Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *