Glavno jelo, Mašine za mlevenje mesa, Pyrex, Recept dana, Recepti, Tiganji

Veknica od mesa

veknica od mesa

Veknica od mesa je idealna uz pekarski krompir i čašu hladnog piva nakon obroka!

veknica od mesa

SASTOJCI

  • 1 šolja sitno seckanog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 šolja prezli
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 šolja kečapa
  • 1 kg mlevenog mešanog mesa

PRIPREMA:

U tiganju prodinstajte crni luk dok ne omekša.

U dubljoj posudi umutite jaje, a zatim dodajte mleko i prezle.

Dodajte umućenom jajetu dinstani luk, bosiljak, origano, majčinu dušicu, so i biber.

Dobro promešajte, a zatim dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.

Pekač malo nauljite, oblikujte veknicu mesa u pekaču, a potom premažite veknicu kečapom.

Veknicu mesa pecite oko 1h na 200 stepani.

Poslužite  uz pekarski krompir.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *