Veknica od mesa

Veknica od mesa je idealna uz pekarski krompir i čašu hladnog piva nakon obroka!

SASTOJCI
- 1 šolja sitno seckanog belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 1 šolja prezli
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 šolja kečapa
- 1 kg mlevenog mešanog mesa
PRIPREMA:
U tiganju prodinstajte crni luk dok ne omekša.
U dubljoj posudi umutite jaje, a zatim dodajte mleko i prezle.
Dodajte umućenom jajetu dinstani luk, bosiljak, origano, majčinu dušicu, so i biber.
Dobro promešajte, a zatim dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.
Pekač malo nauljite, oblikujte veknicu mesa u pekaču, a potom premažite veknicu kečapom.
Veknicu mesa pecite oko 1h na 200 stepani.
Poslužite uz pekarski krompir.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Slični recepti iz kategorije:
29
apr
Savršena marinada za roštilj i belo meso
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
26
apr
Recept za sos za roštilj – Tajni recept za BBQ sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
30
mar
23
mar
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Savršen biftek za praznični roštilj
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Fokača italijanska pogača
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Mini pljeskavice
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Ćevapčići
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Mađarska kobasica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Gurmanska pljeskavica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
29
sep
Musaka sa pečenim paprikama
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari