Grileri, Multigrill, Recepti

Fokača italijanska pogača

fokaca italijanska pogaca

Fokača italijanska pogača peče se tradicionalno u rerni, ali se razlikuje od pogače po tome što se odozgo ukrašava začinskim biljem i dodacima povrća. Fokača italijanska pogača u svom testu obavezno sadrži maslinovo ulje. Začini poput ruzmarina, origana, timijana zajedno sa dodacima kao što su masline, luk, paprike, čeri paradajz i sir ili nešto mesno, pored toga što služe kao dekoracija, u pripremi fokače pomažu i poboljšanju ukusa. Da bi fokača italijanska pogača bila što ukusnija, treba izraditi dobro testo. Hrskava spolja, a iznutra vazdušasta, fokača je jednostavna za spremanje, a svaki zalogaj približiće Vas malo više ukusnim tajnama italijanskih testa. Fokača se seče na tanke parčiće i peče u okruglim ili pravougaonim tepsijama.

fokaca italijanska pogaca

SASTOJCI

  • 2 jajeta
  • 2 ½ čaše mekog brašna
  • 2 čaše mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Malo ulja
    * Napomena: mera je čaša od 2 dl (čaša od jogurta )

PRIPREMA:

U Multigrill stavite papir za pečenje i namažite papir maslinovim uljem. U dubljoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, a zatim, postepeno i uz stalno mešanje, u šolju vode dodajte brašno i 1 kašiku maslinovog ulja. Mešajte dok testo ne postane mekano i lepljivo, a zatim testo prenesite na površinu posutu brašnom i mesite ga narednih 1-2 minuta. Prenesite, razvucite i rastanjite testo u multigrillu na debljinu od 1 do 1,5 cm. Vrhovima prstiju napravite udubljenja na testu. Premažite testo preostalim maslinovim uljem, poređajte masline po testu i testo pospite ruzmarinom i morskom solju. U zatvorenom multigrillu pecite fokaču dok ne porumeni.

Preporuka: Iskoristite ostatke pilećeg pečenja i dodajte finu salatu uz fokaču kako biste dobili izvrsnu večeru.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *