Fokača italijanska pogača – Fagor.rs Fokača - italijanska pogača

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Fokača italijanska pogača

Fokača italijanska pogača peče se tradicionalno u rerni, ali se razlikuje od pogače po tome što se odozgo ukrašava začinskim biljem i dodacima povrća. Fokača italijanska pogača u svom testu obavezno sadrži maslinovo ulje. Začini poput ruzmarina, origana, timijana zajedno sa dodacima kao što su masline, luk, paprike, čeri paradajz i sir ili nešto mesno, pored toga što služe kao dekoracija, u pripremi fokače pomažu i poboljšanju ukusa. Da bi fokača italijanska pogača bila što ukusnija, treba izraditi dobro testo. Hrskava spolja, a iznutra vazdušasta, fokača je jednostavna za spremanje, a svaki zalogaj približiće Vas malo više ukusnim tajnama italijanskih testa. Fokača se seče na tanke parčiće i peče u okruglim ili pravougaonim tepsijama.

Sastojci

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 12 maslina bez koščica, celih ili prepolovljenih na pola (pogaču možete praviti i bez maslina)
  • 2 kašika svežeg ili sušenog ruzmarina
  • 1 ½ kašičica morske soli

Priprema:

U Multigrill stavite papir za pečenje i namažite papir maslinovim uljem. U dubljoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, a zatim, postepeno i uz stalno mešanje, u šolju vode dodajte brašno i 1 kašiku maslinovog ulja. Mešajte dok testo ne postane mekano i lepljivo, a zatim testo prenesite na površinu posutu brašnom i mesite ga narednih 1-2 minuta. Prenesite, razvucite i rastanjite testo u multigrillu na debljinu od 1 do 1,5 cm. Vrhovima prstiju napravite udubljenja na testu. Premažite testo preostalim maslinovim uljem, poređajte masline po testu i testo pospite ruzmarinom i morskom solju. U zatvorenom multigrillu pecite fokaču dok ne porumeni.

Preporuka: Iskoristite ostatke pilećeg pečenja i dodajte finu salatu uz fokaču kako biste dobili izvrsnu večeru.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

PEČENA PILETINA SA PEČURKAMA

Pečena piletina sa pečurkama

PEČENA PILETINA SA PEČURKAMA Pečena piletina sa pečurkama idealna je kao glavno jelo za ručak ili večeru ...

0
Biftek sa paprikom

Biftek sa paprikom

Biftek sa paprikom Biftek sa paprikom je savršen da iznenadite voljenu osobu egzotičnim jelom koje se izuzetn ...

0
Špagete Carbonara

Špagete Carbonara

Špagete Carbonara Pripremite špagete Carbonara i uživajte u ukusnom obroku za čitavu porodicu. ...

0

Baklava

Baklava (poslastica) Poslastica koja će oduševiti Vaše najmlađe je stara, dobra, baklava. Klinci će jedva ...

0
Veknica od mesa

Veknica od mesa

Veknica od mesa Veknica od mesa je idealna uz pekarski krompir i čašu hladnog piva nakon obroka! ...

0
Kolutići crnog luka - onion rings

Kolutići crnog luka – onion rings

Kolutići crnog luka – onion rings Kolutići crnog luka (onion rings) idealni su kao ukusan prilog uz Va ...

0
Glazirana pileća krilca

Glazirana pileća krilca

Glazirana pileća krilca Grickajte sa prijateljima hrskava glazirana pileća krilca dok uz omiljeno piće prati ...

0
Slatki uštipci

Slatki uštipci

Slatki uštipci Slatki uštipci će zamirisati u Vašem domu neodoljivom aromom i osvežiti Vaše jutro! Sladak ...

0