Halogena pećnica, Mikseri, Mini pekara, Multigrill, Pyrex, Recepti, Testo

Testo za picu iz mini pekare

Testo za picu iz mini pekare

Testo za picu iz mini pekare: Brzo i savršeno pripremljeno

Uz najbolje testo za picu iz mini pekare uživaćete u ovom italijanskom specijalitetu kad god to poželite i bez nepotrebnog nereda u kuhinji. Dok aparat sâm radi, bićete slobodni da obavljate druge poslove, a nakon završetka moći ćete da se nagradite savršeno slasnom picom.

Najbolje testo za picu je izuzetno bitan ali često zanemaren sastojak dobre domaće pice. Uz naše kuhinjske aparate domaće testo za picu pripremaće se lako i efikasno i uživaćete u njemu kad god to poželite. U tome Vam pomaže mini pekara.

Domaća pica ne sadrži nikakve dodatke čija je funkcija da veštački produžavaju svežinu namirnica. Biće uvek sveža i topla jer ćete je pripremati tačno onda kada Vi to želite. Po želji možete pripremiti i veće količine testa, podeliti ga na delove a zatim zalediti i koristiti kada se za to ukaže prilika.

Aparat za hleb sâm meša namirnice i pravi testo. Zbog toga se u njega prvo dodaje voda, zatim brašno i ostali dodaci, a kasnije, obično na kraju, i suvi ili instant kvasac (ređe prašak za pecivo). Ono što želite da izbegnete je da u aparat za hleb dodate namirnice tako da kvasac dođe u kontakt sa vodom pre započinjanja programa jer time on gubi svoju funkciju.

Recept i uputstvo za upotrebu pred Vama predstavljaju našu preporuku za pripremu, ali osećajte se slobodno da testo začinite po Vašem ukusu i poslužite na način koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Testo za picu iz mini pekare

SASTOJCI:

  • 6 šolja brašna
  • 2 ¼ šolje mlake vode
  • 1 kašika soli
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašika maslinovog ulja

PRIPREMA:

Pažljivo i strogo po navedenom redosledu stavite namirnice u posudu za pečenje hleba, poklopite i odaberite program 8 – MEŠENJE (DOUGH), program samo za mešenje testa koje se naknadno peče u klasičnoj rerni. Po završetku mešenja testo treba ostavi da odstoji još nekih 30-tak min, a potom ga oblikovati po željenim merama.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *