Komisbrot sa suvim grožđem

Komisbrot sa suvim grožđem je jedan od onih kolača zbog kojeg ćete žuriti da stignete kući ako znate da ga još ima negde u kuhinji! Komisbrot će postati Vaš omiljeni desert.

SASTOJCI
- ½ šolje mleka
- 210 g omekšalog putera iseckanog na kockice ili istopljenog
- 3 jajeta
- ¼ šolje šećera
- 4 šolje brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 ½ šolja suvog grožđa, prethodno potopljenog u vodi
- ½ šolje pečenog seckanog lešnika
PRIPREMA:
Strogo po navedenim merama i navedenom redu sipajte sve namirnice u posudu za pečenje hleba osim suvog grožđa i seckanog lešnika. Zatvorite pekaricu, izaberite SLATKI program, postavite na težinu 2,5 lb (1130 gr), odaberite hrskavost korice po želji i pritisnite dugme START. Nakon zvučnog signala dodajte suvo grožđe i seckani lešnik. Vaš Komisbrot sa suvim grožđem je spreman za posluženje.
Mini pekara ne samo da Vam nudi mogućnost da sami birate kvalitet i sastav hleba koji jedete, ona Vam dozvoljava da pustite mašti na volju i ne budete ograničeni izborom koji imate.
Želite da mešate brašna različitih zrna? Zašto da ne. Da jedete vruć hleb za večeru umesto za doručak? Nikakav problem. Da ga ispečete reš jer tako više volite? To je samo Vaš izbor.
U nekim prošlim vremenima svako domaćinstvo je imalo svoju pekaru i cenilo hleb kao najvažniji deo obroka. Najbolji su uspevali da pronađu put čak do kraljevskih dvorova.
Vremena su se promenila ali to samo znači da se sada Vi možete osećati kao kralj (ili kraljica!) u supstvenom domu.
Mini pekara BM-2000 je idealan izbor za sve one koji žele da sami prave domaći hleb. Vekne težine do 1350 g koje ovaj aparat može ispeći zadovoljiće i najzahtevnije korisnike. Oni kojima to nije potrebno mogu se odlučiti za neku od druge dve manje veličine.
Prijatno!