Halogena pećnica, Mikseri, Mini pekara, Pyrex, Recepti, Testo

Integralni ražani hleb sa lanenim semenom

integralni razani hleb

Integralni ražani hleb sa lanenim semenom je zdrav i ukusan hleb pripremljen u Vašoj kuhinji. Uz naše kuhinjske proizvode integralni ražani hleb sa lanenim semenom pripremaće se lako i efikasno i uživaćete u njemu kad god to poželite. Naša mini pekara je izuzetna za pripremu ovog recepta.

Domaći hleb ne sadrži nikakve hemijske dodatke koji veštački produžavaju svežinu hleba. Njega pripremate onda kada je Vama potreban i iz tog razloga uvek je svež i mekan, tek izvađen iz pekare.

Raž je jedna od prvih žitarica u ljudskoj ishrani i danas se koristi kao niskokalorična alternativa pšenici. U pojedinim zemljama centralne, istočne i severne Evrope ona je i dalje primarna žitarica i recepti sa brašnom obično podrazumevaju ražano brašno.

integralni razani hleb

SASTOJCI ZA INTEGRALNI RAŽANI HLEB:

  • 1/3 šolje punomasnog mleka
  • 2/3 šolje vode
  • 2 ½ kašike ulja
  • 2 ½ kašičice soli
  • 2 ½ kašike šećera
  • 2 ½ šolje integralnog pšeničnog brašna
  • 2 šolje ražanog brašna
  • 1 šolja pšeničnog belog brašna tip 500
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 šolje lanenog mlevenog semena
 
 

PRIPREMA:

Pažljivo i strogo po navedenom redosledu stavite namirnice u posudu za pečenje hleba, poklopite, odaberite program 3 – OD CELOG ZRNA (WHOLE WHEAT), postavite na težinu 2,5Lb (1150 gr), odaberite boju i hrskavost korice po želji i pritisnite dugme ON.

Aparat za hleb sam meša namirnice i pravi testo. Zbog toga se u njega prvo dodaje voda, zatim brašno i ostali dodaci, a kasnije, obično na kraju, i suvi ili instant kvasac (ređe prašak za pecivo). Ono što želite da izbegnete je da u aparat za hleb dodate namirnice tako da kvasac dođe u kontakt sa vodom pre započinjanja programa jer time on gubi svoju funkciju.

Recept i uputstvo za upotrebu pred Vama predstavljaju našu preporuku za pripremu, ali osećajte se slobodno da hleb začinite po Vašem ukusu i poslužite na način koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *