Domaći hleb sa orahom i ribizlom
Domaći hleb sa orahom i ribizlom lako može postati hit u Vašem domu. Najbolji način da osvežite svoju trpezu je da od nečega što je “dosadno” i “uobičajeno” napravite poslasticu. Hleb je sastavni deo svakog obroka, a uz malo truda on može postati i glavni deo vašeg posluženja. Čak i običan sendvič može delovati bogato i delikatesno ukoliko je hleb od kojeg je napravljen i sâm izvanredan.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 160ml mlake vode
- 1 1/2 kašičica suvog kvasca
- 40ml svežeg soka od ceđene pomorandže
- 250g integralnog brašna
- 65g brašna od heljde, plus još malo za mešanje
- 1 kašičica soli
- 50g suvih ribizli
- 50g ljuštenih oraha, grubo iseckanih
PRIPREMA
U činiju miksera stavite vodu i kvasac i ostavite deset minuta, dok ne počne da penuša. Dodajte sok od pomorandže i obe vrste brašna i mešajte na niskoj brzini oko 5 minuta. Dodajte so i mešajte još 5 minuta. Dodajte ribizle i orahe i još malo mešajte dok se sve ne iskombinuje.
Izručite testo na površinu poprskanu brašnom i mesite par minuta. Uobličite testo u loptu i stavite u posudu. Pokrijte folijom i ostavite na toplom mestu sat i po dok se ne duplira zapreminski.
Uoblikujte hleb, pokrijte folijom i ostavite da naraste još 45 minuta.
Zagrejte rernu na 220C. Stavite mali limeni tanjir sa malo vode na dno rerne. Izručite testo u pleh i oštrim nožem napravite tri dijagonalne linije na njemu.
Pecite 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi pre posluženja.
Preporučeni proizvodi:
Slični recepti iz kategorije:
Integralni ražani hleb sa lanenim semenom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Testo za picu iz mini pekare
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 7 komentari
Kiflice sa sirom prema bakinom receptu
- Objavljeno od strane Fagor Admin
Domaći hleb sa orahom i ribizlom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Palačinke sa orasima
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 1 komentar
Komisbrot sa suvim grožđem
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Francuski hleb sa belim lukom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari
Brioche sa čokoladom
- Objavljeno od strane Fagor Admin
- 0 komentari