Domaći beli hleb
Domaći beli hleb mekan kao duša – Ako ga jednom napravite – uvek ćete mu se vraćati! Domaći beli hleb pravićete svaki dan.
SASTOJCI
- 475 ml vode
- 2 2/3 kašike (35g) ulja
- 2 ½ kašičice (18g) soli
- 2 2/3 kašike (35g) šećera
- 5 ½ šolja (770g) brašna
- 1 ½ kašičica (4,5 g) suvog kvasca
PRIPREMA:
Strogo po navedenim merama i navedenom redu sipajte namirnice u posudu za pečenje hleba, zatvorite pekaricu, izaberite OSNOVNI program, odaberite 3,0 lb težinu vekne hleba, hrskavost korice po želji i pritisnite dugme START.
Mini pekara ne samo da Vam nudi mogućnost da sami birate kvalitet i sastav hleba koji jedete, ona Vam dozvoljava da pustite mašti na volju i ne budete ograničeni izborom koji imate.
Želite da mešate brašna različitih zrna? Zašto da ne. Da jedete vruć domaći beli hleb za večeru umesto za doručak? Nikakav problem. Da ga ispečete reš jer tako više volite? To je samo Vaš izbor.
U nekim prošlim vremenima svako domaćinstvo je imalo svoju pekaru i cenilo hleb kao najvažniji deo obroka. Najbolji su uspevali da pronađu put čak do kraljevskih dvorova.
Vremena su se promenila ali to samo znači da se sada Vi možete osećati kao kralj (ili kraljica!) u supstvenom domu.
Mini pekara BM-2000 je idealan izbor za sve one koji žele da sami prave domaći hleb. Vekne težine do 1350 g koje ovaj aparat može ispeći zadovoljiće i najzahtevnije korisnike. Oni kojima to nije potrebno mogu se odlučiti za neku od druge dve manje veličine.
Prijatno!