Mini pekara, Recepti

Hleb za sendviče

hleb za sendvice

Hleb za sendviče vrlo je važan činilac u pravljenju dobrih sendviča. Treba naći pravu meru u mekanosti testa kao i u slatkoći. Ako želite da deci za užinu spakujete razne sendviče, ovaj recept je idealan. Ono što ga čini idealnim za sendviče je mekana kora, mirisne i blaga slatkoća. Kada jednom napravite ovaj hleb, više ga nikada nećete kupovati u pekari. Hleb za sendviče može se poslužiti i kao prilog ručku i konzumirati u svako doba dana.

hleb za sendvice

SASTOJCI

  • 1 šolja hladnog mleka
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 4 ¼ belog brašna
  • 1 1/3 kašičice suvog kvasca
  • 75 g istopljenog putera

PRIPREMA:

Strogo po navedenim merama i navedenom redu sipajte sve namirnice u posudu za pečenje hleba osim putera. Zatvorite pekaricu, izaberite SENDVIČ program, postavite na težinu 2 lb (900 gr), odaberite hrskavost korice po želji i pritisnite dugme START. Nakon zvučnog signala dodajte puter.

Zanimljivost: Obrok sličan današnjem sendviču prvi put se u pisanoj istoriji pominje u prvom veku pre nove ere, u sagi „Hilel stariji“, gde je glavni protagonista obedovao tako što je stavio jagnjetinu sa začinima između dva parčeta hleba.

MINI PEKARICA:

Mini pekare su specijalni kuhinjski uređaji koji u potpunosti preuzimaju od Vas proces pravljenja ukusnog hleba. Mini pekare same mese testo, i to od brašna po Vašem izboru, a zatim i peku hleb, čime je čitav proces brz, efikasan i bez velikog nereda koji obično ostaje.

Mini pekara predstavlja spoj višedecenijskog iskustva, vrhunskog dizajna i najsavremenije tehnologije. Svaka mini pekara u našoj ponudi izuzetnog je kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojim karakteristikama.

Domaći hleb, kakav su naše bake pravile, bio je nezamisliv bez sati uloženih da se testo umesi, da naraste, da se hleb ispeče i ohladi. Uz pomoć ovih aparata za kuhinju ceo proces je izuzetno efikasan. Ubacite namirnice, odaberete program i možete se posvetiti drugim obavezama. Sledeći put kada ga budete otvorili biće da poslužite svež, ukusan, topao domaći hleb.

Pravljenje hleba ne mora biti napor. Može postati uživanje. Može biti ono što će od prostog obroka s nogu napraviti porodičnu gozbu. A uz mini pekare pravljenje hleba biće upravo to – uživanje.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *