Slatke i slane prženice

Slatke i slane prženice

Slatke i slane prženice jednostavan obrok, a toliko ukusan i brz za spremanje da ćete ga bzo upamtiti i često praviti.

Slatke i slane prženice

Sastojci

  • Kriške bajatog hleba
  •  1-2 jajeta
  • 150 ml mleka
  •  So po ukusu za slane prženice
  •  Šećer i vanilin šećer po ukusu za slatke prženice

Priprema:

Umutite jaje sa mlekom. Posolite ili pošećerite jaja po izboru. Umočite hleb u smesu, prvo jednu, pa drugu stranu. U tiganju na zagrejanom ulju pržite prženice 2-3 minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužite
slane prženice uz sir, šolju mleka ili jogurta. Slatke prženice dobro idu sa medom, džemom ili kremom. Vaše slatke i slane prženice su spremne za degustaciju.

Zanimljivost: Poreklo recepta nije poznato, mada se određena verzija pojavljuje u rimskom kuvaru iz IV veka koji se često pripisuje Apicijusu. Tu se zapravo kaže da se bajat hleb potopi u mleko i proprži da bi se rešio problem bajatog ukusa. Još jedna varijacija se pojavljuje u Srednjem veku pod nazivom Pan Dulcis. Tu se hleb potopi u mleko, proprži u ulju, uvalja u med i posluži. Slične varijante ovog jela se pojavljuju u raznim srednjovekovnim državama.

Naši tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Podelite