Prolećne rolnice
Prolećne rolnice su savršena ideja za posluženje kada Vam dolaze gosti. Oduševiće sve svojim ukusom i hrskavošću.
SASTOJCI
- 3 narendane šargarepe
- 1 crvena paprika isečena na rezance
- 3 mlada nasekana luka
- 150gr kupuza isečenog na rezance
- 1 tikvica isečena na tračice
- 175gr testetnine od pirinča
- 250 gr tankih kora za pitu
- 1 jaje
- 4 kašike soja sosa
- so i biber prema ukusu
- 2 kašike susamovog ulja
- 0,5l ulja
PRIPREMA:
Propržiti sve povrće na 2 kašike običnog i 2 kašike susamovog ulja, pa dodati kuvanu testeninu od pirinča. Začinite sa bibero i soli i dobro izmešajte. Kore za pitu iseći na trake dužine 25–30 cm i širine 8– 9 cm.
Svaku traku premažati umućenim jajetom, na sredinu staviti po kašiku fila, pa umotati rolnicu kao pismo. Zagrejte ulje i pržite rolnice dok lepo ne porumene.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Set tiganja 26 i 24 cm – Olive Garden OG-26 i OG-24
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Tiganj za palačinke – Olive Garden OG-26P
Ocenjeno sa 5.00 od 5