Salata od špargli i spanaća

Salata od špargli i spanaća može da bude ručak ili večera. Lako i brzo se priprema, i izuzetno je zdrav obrok. Špargla ima višestruko, dobro dejstvo na naš organizam. Obiluje vitaminima A, B, C, i E, sadrži kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, gvožđe, jod i cink. Ova ukusna biljka jača imunitet i nervni sistem, poboljšava rad srca i bubrega i melem je za želudac.

SASTOJCI (ZA 4 OSOBE):
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 crna luk, sitno iseckana
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 2 kašike sirćeta
- 20 srednjih špargli na pola presečenih
- Jedno pakovanje spanaća
- 1 crvena paprika sitno iseckana
- Par zrna bibera po ukusu
- 120 grama feta sira
SALATA OD ŠPARGLI I SPANAĆA – PRIPREMA:
Zagrejati 2 kašike ulja u tiganju. Kada se ulje zagreje ubaciti luk, polako mešajući, dok ne postane providan, oko 10 minuta.
Dodati šećer i sirće. Mešati luk još oko 5 minuta dok ne porumeni. Luk možete da stavite sa strane i da pređete na pripremu špargli. Špargle kuvati na pari oko 10 minuta uz okrećanje da budete sigurni da su kuvane. U posudu za salatu staviti spanać, iseckanu papriku, špargle začiniti biberom i preostalim sirćetom i uljem.
Dobro izmešati sve da se sjedini. Odgore staviti karamelizovani luk i posutu izmrvljenim feta sirom.
Prijatno!