Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Teleći gulaš

Teleći gulaš sa dekoracijom na drvenom stolu

Teleći gulaš sa sočnim, mekanim telećim mesom izvanrednog ukusa je ukusno i hranljivo jelo u kojem će cela porodica uživati. 

Teleći gulaš sa dekoracijom na drvenom stolu

Sastojci:

  • 1 kg teletine
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 3-4 krompira
  • 1 kašičica limunovog soka
  • vegeta, so, biber po ukusu
  • peršun

Priprema – Teleći gulaš

Na tihoj vatri prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutove i teletinu iseckanu na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.

Nalijte meso i luk mlakom vodom tako da voda tek prekrije meso, dodajte oljušten paradajz iseckan na kockice i ostavite da se polagano krčkaju oko 1h u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku dinstanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.

Nakon sat vremena dodajte oljušten i na veće kocke isečen krompir, seckani beli luk, limunov sok, peršun, alevu paprika, začinite po ukusu i lagano sve promešajte. Dospite vode ako za to ima potrebne i nastavite sa dinstanjem u poklopljenoj posudi.

Gulaš je gotov kada krompir omekša.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *