Teleći gulaš

Teleći gulaš sa sočnim, mekanim telećim mesom izvanrednog ukusa je ukusno i hranljivo jelo u kojem će cela porodica uživati.

Sastojci:
- 1 kg teletine
- 3 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 3-4 krompira
- 1 kašičica limunovog soka
- vegeta, so, biber po ukusu
- peršun
Priprema – Teleći gulaš
Na tihoj vatri prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutove i teletinu iseckanu na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
Nalijte meso i luk mlakom vodom tako da voda tek prekrije meso, dodajte oljušten paradajz iseckan na kockice i ostavite da se polagano krčkaju oko 1h u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku dinstanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
Nakon sat vremena dodajte oljušten i na veće kocke isečen krompir, seckani beli luk, limunov sok, peršun, alevu paprika, začinite po ukusu i lagano sve promešajte. Dospite vode ako za to ima potrebne i nastavite sa dinstanjem u poklopljenoj posudi.
Gulaš je gotov kada krompir omekša.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Krčko SC-360 Selection – Aparat za sporo kuvanje 5,5 l
Slični recepti iz kategorije:
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari