Domaći kuvani kupus u Super Krčku
Ukoliko i Vi spadate u većinu, domaći kuvani kupus Vam spada u jedno od omiljenih jela na trpezi. Sada Vam donosimo najlakši način pripreme ovog izuzetnog jela, uz pomoć Super Krčka (Slow Cooker-a). Vreme kuvanja: 5 sati.
Sastojci:
- glavica kupusa težine oko 1,5 kg
- 3 manje dimljene kolenice
- 1 sitno seckan crni luk
- 1 kašika usitnjenog belog luka
- 2-3 stabljike celera
- 1 na kockice sečena paprika babura
- so, vegeta i biber po ukusu
- 1 kašika aleve paprike
- 6 šolja vode ili pileće bistre supe
Priprema – Kuvani kupus u krčku:
Rasporedite po keramičkom dnu Super Krčka dimljene svinjske kolenice. Preko kolenica dodajte iseckan celer, beli luk, papriku baburu i beli luk. Sve nalijte bistom pilećom supom ili vodom.
Zatvorite poklopac na Super Krčku i na HIGH poziciji kuvajte 4 sata. Nakon 4 sata krčkanja kada je meso kuvano i kada se odvaja sa kostiju, dodajte kupus seckan na krupno, začinite po ukusu, pospite alevom paprikom i kuvajte kupus dodatno još jedan sat.
Kupus se dodaje naknadno. Ukoliko bi se kupus kuvao koliko i meso potpuno bi omekšao i raskuvao se. Domaći kuvani kupus servirajte i uživajte u gotovom jelu.
Prijatno!