Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Domaći kuvani kupus u Super Krčku

Domaći kuvani kupus u Super Krčku - Recept

Ukoliko i Vi spadate u većinu, domaći kuvani kupus Vam spada u jedno od omiljenih jela na trpezi. Sada Vam donosimo najlakši način pripreme ovog izuzetnog jela, uz pomoć Super Krčka (Slow Cooker-a). Vreme kuvanja: 5 sati.

Sastojci:

  • glavica kupusa težine oko 1,5 kg
  • 3 manje dimljene kolenice
  • 1 sitno seckan crni luk
  • 1 kašika usitnjenog belog luka
  • 2-3 stabljike celera
  • 1 na kockice sečena paprika babura
  • so, vegeta i biber po ukusu
  • 1 kašika aleve paprike
  • 6 šolja vode ili pileće bistre supe

Priprema – Kuvani kupus u krčku:

Rasporedite po keramičkom dnu Super Krčka dimljene svinjske kolenice. Preko kolenica dodajte iseckan celer, beli luk, papriku baburu i beli luk. Sve nalijte bistom pilećom supom ili vodom.

Zatvorite poklopac na Super Krčku i na HIGH poziciji kuvajte  4 sata. Nakon 4 sata krčkanja kada je meso kuvano i kada se odvaja sa kostiju, dodajte kupus seckan na krupno, začinite po ukusu, pospite alevom paprikom i kuvajte kupus dodatno još jedan sat.

Kupus se dodaje naknadno. Ukoliko bi se kupus kuvao koliko i meso potpuno bi omekšao i raskuvao se. Domaći kuvani kupus servirajte i uživajte u gotovom jelu.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *