Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Recept za goveđi gulaš

Recept za govedji gulaš - Goveđi gulaš po tradicionalnom receptu

Ovaj recept za goveđi gulaš po starom tradicionalnom receptu. Prste da poližeš!

Recept za govedji gulaš - Goveđi gulaš po tradicionalnom receptu

Sastojci:

  • 600 g goveđeg mesa
  • 600 g crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g slanine
  • vegeta, biber, so po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • 250 ml soka od paradajza
  • 2 kašičice aleve paprike
  • peršun, bosiljak po ukusu
  • svinjska mast ili suncokretovo ulje

Recept za goveđi gulaš – Priprema

Na tihoj vatri prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša, dodajte slaninu iseckanu na kockice i blago je propržite sa lukom. Dodajte meso iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.

Nalijte meso i slaninu vodom tako da ih voda tek prekrije i pustite da se polagano krčkaju u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri.  U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje. Kada meso omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine po ukusu, sitno seckani beli luk i sve promešajte.  

Dodajte alevu papriku, lovorov list, peršun i bosiljak po ukusu, nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, promešajte i ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kada voda ispari, a od luka se napravila kaša, gulaš je gotov. Ako mislite da gulaš nije dovoljno gust, u gulaš dodajte kašiku brašna uz kratko mešanje kako bi gulaš postao gušći.

Goveđi gulaš poslužite topao sa makaronama ili krompir pireom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *