Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Juneći gulaš

Juneći gulaš - Recept na Fagor.RS

Hranljiv i ukusan juneći gulaš, spoj tradicije i iskustva, omiljeno je jelo u kojem uživaju pravi gurmani.

Juneći gulaš - Recept na Fagor.RS

Sastojci:

  • 800 g junećeg mesa od buta
  • 450 g crnog luka
  • 1 dl crnog vina po želji
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika svinjske masti
  • vegeta, biber, so po ukusu

Priprema – Juneći gulaš

Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Na masti prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša, dodajte šargarepu iseckanu na kolutove i kratko je prodinstajte. Zatim, dodajte meso iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni. Nalijte meso sa 200 ml mlake vode, promešajte, poklopite i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri.

Na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje. Kada meso omekša, a voda skoro ispari, dodajte vegetu, biber, so, sitno seckani beli luk i sve dobro promešajte.

Potom, dodajte alevu papriku, lovorov list, sve zalijte crnim vinom, dodajte vode po potrebi i ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Nakon 1 ½ h, kada voda ispari, meso postane meko, a od luka se napravila kaša, goveđi gulaš je gotov.

Ako mislite da gulaš nije dovoljno gust, u gulaš dodajte kašiku brašna uz kratko mešanje kako bi gulaš postao gušći. Uz ovaj bogat i ukusan juneći gulaš poslužite pirinač, pire krompir ili palentu.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *