Hranljiv i ukusan juneći gulaš, spoj tradicije i iskustva, omiljeno je jelo u kojem uživaju pravi gurmani.

Sastojci:
- 800 g junećeg mesa od buta
- 450 g crnog luka
- 1 dl crnog vina po želji
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika aleve paprike
- 2 lovorova lista
- 1 kašika svinjske masti
- vegeta, biber, so po ukusu
Priprema – Juneći gulaš
Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Na masti prodinstajte sitno seckani crni luk dok ne omekša, dodajte šargarepu iseckanu na kolutove i kratko je prodinstajte. Zatim, dodajte meso iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni. Nalijte meso sa 200 ml mlake vode, promešajte, poklopite i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri.
Na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje. Kada meso omekša, a voda skoro ispari, dodajte vegetu, biber, so, sitno seckani beli luk i sve dobro promešajte.
Potom, dodajte alevu papriku, lovorov list, sve zalijte crnim vinom, dodajte vode po potrebi i ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Nakon 1 ½ h, kada voda ispari, meso postane meko, a od luka se napravila kaša, goveđi gulaš je gotov.
Ako mislite da gulaš nije dovoljno gust, u gulaš dodajte kašiku brašna uz kratko mešanje kako bi gulaš postao gušći. Uz ovaj bogat i ukusan juneći gulaš poslužite pirinač, pire krompir ili palentu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 1 komentar
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 2 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari