Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike fino usitnjenog crnog luka
- 1 srednja šargarepa, oljuštena i iseckana
- 1 iseckana stabljika celera
- 1 usitnjeni beli luk
- 3 šolje pasiranog gotovog paradajza
- so i svež mleveni biber po ukusu
- 2 kašičice bosiljka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 lovorov list
- 1/4 šolje crvenog vina
Priprema paradajz sos:
Uključite BROWN podešavanje i na maslinovom ulju prodinstajte crni luk, šaragrepu, celer i beli luk. Potom dodajte preostale sastojke. Isključite BROWN podešavanje, zatvorite poklopac poklopac i okrenite dugme na PRESSURE. Podesite tajmer na program na 12 minuta na HIGH (visok pritisak).
Nakon 12 minuta, ispustite pritisak na ekspres loncu i otvorite poklopac. Ukoliko Vam se čini da je sos suviše redak, uključite BROWN podešavanje i pustite da se sos zgusne.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5
Digitalni električni ekspres lonac od 6L – EL-1500-Gourmet INOX Plus
Ekspres lonac 6L – FAVORIT 6
Ocenjeno sa 5.00 od 5
Нисам посебно заинтересован за начине припремања јела.
Интересују ме првенствено рецепти српске народне кухиње са ограниченим новотаријама (велики број зачина и додатака).
Једноставна, класична народна кухиња и зачини са тог простора.