Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike fino usitnjenog crnog luka
- 1 srednja šargarepa, oljuštena i iseckana
- 1 iseckana stabljika celera
- 1 usitnjeni beli luk
- 3 šolje pasiranog gotovog paradajza
- so i svež mleveni biber po ukusu
- 2 kašičice bosiljka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 lovorov list
- 1/4 šolje crvenog vina
Priprema paradajz sos:
Uključite BROWN podešavanje i na maslinovom ulju prodinstajte crni luk, šaragrepu, celer i beli luk. Potom dodajte preostale sastojke. Isključite BROWN podešavanje, zatvorite poklopac poklopac i okrenite dugme na PRESSURE. Podesite tajmer na program na 12 minuta na HIGH (visok pritisak).
Nakon 12 minuta, ispustite pritisak na ekspres loncu i otvorite poklopac. Ukoliko Vam se čini da je sos suviše redak, uključite BROWN podešavanje i pustite da se sos zgusne.
Prijatno!