Električni ekspres lonac, Recepti

Domaće kiselo mleko

domace kiselo mleko

Domaće kiselo mleko savršene svežine i lakoće obogatiće Vaša jela.

domace kiselo mleko

SASTOJCI

  • 8 šolja punomasnog mleka
  • ¼ šolje jogurta

PRIPREMA:

Odvojte šolju mleka, pomešajte mleko sa jogurtom i odložite šolju u stranu. Preostalo mleko zagrejte da bude toplo i sipajte ga u Električni ekspres lonac.  Pritiskom na dugme YOGURT na kontrolnoj tabli pojaviće se natpis HEAT. Ovo je proces sterilizacije. Kada se na kontrolnoj tabli pojavi natpis YRT pažljivo sipajte toplo mleko u posudu za kuvanje, dodajte mleko sa jogurtom, promešajte, zatvorite poklopac ekspres lonca i odabrani program će automatski sam nastaviti sa radom. Gotov jogurt je gušći i podseća na kiselo mleko. Prespite ga u posude po želji i stavite u frižider da se ohladi. U jogurt možete dodati voće ili musli i napraviti voćni jogurt ili zdrav doručak. Jogurt, po želji, možete procediti kroz cediljku i od jogurta napraviti kiselo mleko.

Domaće kiselo mleko je spremno za degustaciju!

Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.

Možete:

  • kuvati pod pritiskom
  • krčkati hranu u dva režima
  • kuvati namirnice na pari
  • zapeći meso pre kuvanja
  • podgrejati i održavati temperaturu obroka…

Možete čak i odložiti početak kuvanja i programirati vreme završetka!

Kuvanjem pod pritiskom hrana se kuva na temperaturi višoj od temperature ključanja vode. Zbog toga se brže termički obrađuje te ne dolazi do gubljenja hranljivih materija.

Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.

Električni lonac je u pravom smislu reči multikuker kojim možete kuvati sve što poželite i to brže, lakše i jednostavnije!

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *