Ekspres posuđe, Električni ekspres lonac, Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Jagnjeća čorba iz ekspres lonca

Jagnjeća čorba iz ekspres lonca

Želite ukusnu juneću čorbu koja se brzo sprema? Evo jednog kreativnog i neobičnog recepta sa kojim ćete oduševiti Vaše ukućane. 

Jagnjeća čorba iz ekspres lonca

Sastojci:

  • 1kg jagnjetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 veća krompira
  • 200g korena celera
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika mlevenog ili nekoliko zrna bibera
  • 2 kašike brašna
  • 1 manja šoljica ulja
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 žumance
  • Sveže iseckan peršunov list
  • Limun

Priprema:

U ekspres lonac Favorit stavite dobro očišćeno i oprano jagnjeće meso, 1 glavicu crnog luka prethodno malo zapečenog na vrućoj ringli i pobiberite. Meso i luk nalite sa oko 2l vode, zatvorite svoj Megeffesa ekspres lonac i stavite da se kuva oko pola sata.

Nakon toga, skinite lonac sa ringle i sačekajte oko desetak minuta, dok ne izađe sva para. Procedite supu koju ćete sačuvati za dalje kuvanje, a jagnjetinu odvojte od kostiju, pa sitno iseckajte.

Sitno seckano meso vratite u lonac, nalijte supom i dodajte još malo vode, kao i ostalo povrće. Na najjačoj temperaturi kuvajte čorbu još 5 minuta, pa skinite lonac sa vatre.

Nakon nekoliko minuta otvorite lonac i dodajte začine i zapršku od brašna i ulja, kuvajte još par minuta, a zatim lagano umešajte pavlaku, žumance i dodajte svež peršunov list.

U toplo serviranu čorbicu nacedite malo limunovog soka.

Prijatno! 

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *