Aparat za mini krofnice, Dezert i osveženje, Kalupi za pečenje, Recept dana, Recepti, Testo

Posne Krofne

Najbolji recept za domaće posne krofne - Fagor.RS

Posne krofne, svima omiljene u vreme posta, bez mleka i jaja, mirisne i mekane su krofne koje se po ukusu ne razlikuju od mrsnih, a koje će obožavati svi Vaši ukućani. 

Najbolji recept za domaće posne krofne - Fagor.RS

Sastojci za posne krofnice:

  • 1 šolja tople vode
  • ¾ šolje šećera u prahu
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 1/3 šolje istopljenog posnog margarina
  • 3 šolje brašna
  • ½ kašičice soli
  • 1-2 l ulja za prženje krofni

Priprema – Posne krofne:

U toplu vodu sipajte šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte kvasac, ali nemojte mešati, već ostavite da odstoji 10-tak minuta, a potom dodajte istopljeni margarin i sve viljuškom lagano promešajte.

Posolite brašno i polako uz stalno mešanje varjačom dodajte smesu sa kvascem. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobije kompaktno, ali ne suviše lepljivo testo. Ako je testo lepljivo dodajte još brašna, a zatim premesite testo u loptu i premažite ga sa malo posnog margarina.

Pokrijte testo plastičnom folijom i ostavite na toplo mesto oko 2h da testo dvostruko naraste. Prebacite testo na ravnu površinu posutu brašnom, kratko premesite i oklagijom razvucite na oko 1 cm debljine.

Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na površinu posutu brašnom, pokrijte ih kuhinjskim krpom i ostavite da odstoje oko 30 minuta da još narastu. U duboku posudu sa zagrejanim uljem spustite nekoliko krofni vodeći računa da krofnama ne prepunite posudu. Krofne pažljivo okrećite kako bi se ravnomerno ispekle sa obe strane i dobile zlatno žutu boju.

Gotove krofne odložite na papirne ubruse kako bi ubrusi upili suvišnu masnoću. Vruće krofne uvaljajte u prah šećer pomešan sa vanillin šećerom i cimetom po želji ili poslužite sa domaćim džemom po ukusu.

Prijatno! 

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *