Sastojci:
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 glavica luka
- 1 velika šargarepa
- 1 veći krompir
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz sosa Pileći bujon
Začini:
- Aleva paprika, so, kim, origano, crni biber, suva nana
Preliv:
- U tanjir možete dodati sok od svežeg limuna i seckani peršun
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u Ekspres loncu na programu SAUTE. Kada se ulje zagreje, dodajte luk isečen na kockice i dinstajte 4 minuta. U lonac dodajte šargarepu iseckanu na kockice i krompir. Dinstajte još 4 minuta, povremeno mešajući, a zatim dodajte čen belog luka i mešajte 30 sekundi. U jelo zatim treba dodati paradajz sos, kim, so, papriku, origano i biber. Mešajte 30 sekundi i dodajte pileći bujon i sočivo.
Nalijte sa još malo vode, uključite program Soup i kuvajte 15 minuta. Kada program završi, sačekajte još neko vreme da lonac otpusti paru, a zatim izmiksajte čorbu Panna ručnim blenderom i dodajte osušenu nanu. Zapržite uljem i alevom paprikom, po želji. Poslužite sa dodatkom limuna i peršuna.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Digitalni električni ekspres lonac od 6L – EL-1500-Gourmet INOX Plus
Ekspres lonac 6L – FAVORIT 6
Ocenjeno sa 5.00 od 5