Ekspres posuđe, Električni ekspres lonac, Glavno jelo, Recept dana, Recepti

Dinstana jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom u Ekspres loncu

Jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom recept

SASTOJCI:

  • Jagnjeći but, bez kostiju
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina ili 2 kašičice osušenog
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja vode
  • šargarepa, krompir, luk (opciono)

PRIPREMA – Dinstanja jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom:

Izrežite male proreze na jagnjećem butu i napunite komadićima svežeg belog luka.

Pomešajte ruzmarin, so i biber. Zatim dodajte kašiku ulja i utrljajte u meso zajedno sa začinima. Stavite u veliku kesu i ostavite u frižideru preko noći.

Uključite ekspres lonac pritiskom na dugme SAUTE. Kada se lonac zagreje, dodajte kašiku ulja i zapržite pečenje sa obe strane, oko 4-5 minuta sa svake strane. 

Izvadite jagnjetinu i u ekspres lonac dodajte vodu. Odstružite braon komadiće, a zatim vratite pečenje nazad.

Pričvrstite poklopac, okrenite ventil za pritisak unazad i i uključite program SOUP na 40 minuta. Kada je kuvanje gotovo,  otpustite pritisak lonca i dodajte povrće. Zatvorite poklopac i kuvajte još 10 minuta.

Izvadite jagnjetinu i ostavite da odstoji 10 minuta pre služenja.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.