Dinstana jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom u Ekspres loncu
SASTOJCI:
- Jagnjeći but, bez kostiju
- 4 čena belog luka
- 1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina ili 2 kašičice osušenog
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja vode
- šargarepa, krompir, luk (opciono)
PRIPREMA – Dinstanja jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom:
Izrežite male proreze na jagnjećem butu i napunite komadićima svežeg belog luka.
Pomešajte ruzmarin, so i biber. Zatim dodajte kašiku ulja i utrljajte u meso zajedno sa začinima. Stavite u veliku kesu i ostavite u frižideru preko noći.
Uključite ekspres lonac pritiskom na dugme SAUTE. Kada se lonac zagreje, dodajte kašiku ulja i zapržite pečenje sa obe strane, oko 4-5 minuta sa svake strane.
Izvadite jagnjetinu i u ekspres lonac dodajte vodu. Odstružite braon komadiće, a zatim vratite pečenje nazad.
Pričvrstite poklopac, okrenite ventil za pritisak unazad i i uključite program SOUP na 40 minuta. Kada je kuvanje gotovo, otpustite pritisak lonca i dodajte povrće. Zatvorite poklopac i kuvajte još 10 minuta.
Izvadite jagnjetinu i ostavite da odstoji 10 minuta pre služenja.
Prijatno!