a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor.RS (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom je fenomenalno tradicionalno jelo koje ne zahteva veliku količinu namirnica ili umeće u kuhinji, a opet pruža pun, bogat ukus i hranljivost bez previše kalorija.

Jedini problem sa svim varivima, a to važi i za kuvani kiseli kupus je – vreme. Teško je prihvatiti to ali između vremena posvećenog pripremi zdravih, ukusnih obroka, kao što je kuvani kiseli kupus sa suvim mesom, i pogodnosti naručivanja brze hrane, mnogi se odlučuju za drugu opciju.

Istina je da to ne mora biti tako.

Postoje dva načina da se ovo prevaziđe – skraćivanjem vremena kuvanja korišćenjem ekspres posuđa i uprošćavanjem procesa kuvanja korišćenjem aparata za sporo kuvanje. Svaki od njih ima svoje prednosti a za koji ćete se vi odlučiti zavisi samo od vaših želja i potreba.

Pred Vama su tri načina za kuvanje kiselog kupusa – tradicionalan, u ekspres loncu i u aparatu za sporo kuvanje. Namirnice su iste za sva tri jela a jedina razlika je u vremenu kuvanja.

KUVAJTE LAKŠE UZ EKSPRES LONAC I APARAT ZA SPORO KUVANJE

Kiseli kuvani kupus sa suvim mesom: Recept za kraće kuvanje

Kuvani kiseli kupus u aparatu za sporo kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom pripremljen u aparatu za sporo kuvanje oslobađa vas potrebe da vodite računa o vremenu kuvanja, pravovremenom dodavanju namirnica i održavanju određenje temperature za posluženje. Takođe, aparat za sporo kuvanje ne zauzima ringle šporeta i omogućava kuvanje tokom noći ili boravka van doma.

Dno keramičke posude namazati mašću. Staviti krupno isečenu glavicu kiselog kupusa. Dodati suva rebra, kolenicu ili neko drugo dimljeno svinjsko meso i dve čaše vode.

Na poziciji HIGH ostaviti da se krčka 6 sati (10 sati na LOW). Nakon toga posuti krupno tucanom alevom paprikom. Paprika može biti ljuta a i ne mora. Ostaviti tako da se kuva još oko 1 sat.

Ukoliko kupus nije dovoljno slan dodati malo vegete ali to može i pred kraj kuvanja (kuvani kiseli kupus sa suvim mesom obično je već dovoljno usoljen iz samog kiselog kupusa i suvog mesa).

Recept za kuvani kiseli kupus u ekspres loncu

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom pripremljen u ekspres loncu višestruko vam skraćuje vreme kuvanja, što znači da ono postaje sporedna aktivnost dok se bavite nečim drugim i možete ga poslužiti za ručak istog dana.

Dno ekspres lonca namažite mašću. Poređajte polovinu krupno isečenog kiselog kupusa, preko njega meso, odozgo drugu polovinu kupusa i pospite alevom paprikom. Dodajte 1,5-2 čaše vode, poklopite i kuvajte oko sat vremena.

Ekspres lonci obično imaju specifično uputstvo za kuvanje koje uključuje zagrevanje na višoj temperaturi dok se ne izgradi pritisak a potom kuvanje na umerenoj vatri. Pratite uputstvo za svoj ekspres lonac, a vreme kuvanja računajte od trenutka kada počne kuvanje na visokom pritisku.

Kao i u prethodnom slučaju, na kraju kuvanja možete dodatno začiniti vegetom ili solju, mada je kuvani kiseli kupus sa suvim mesom obično dovoljno usoljen iz svojih sastojaka.

Tradicionalni kuvani kiseli kupus

I bez ekspres lonca i aparata za sporo kuvanje možete uživati u ovom fantastičnom jelu skuvanom u običnoj šerpi od rostfraja. Princip kuvanja je isti kao i u ekspres loncu, sa tim da je vreme kuvanja duže.

Unutrašnjost šerpe namažite mašću. Poređajte polovinu krupno isečenog kiselog kupusa, preko njega meso, odozgo drugu polovinu kupusa i pospite alevom paprikom. Dodajte vode da ogrezne, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri 3-4 sata.

Pri kraju možete dosoliti ili dodati vegetu po ukusu, mada je kuvani kiseli kupus obično sam po sebi dovoljno slan.

Po potrebi možete dolivati vodu tokom kuvanja ali imajte u vidu da na kraju tečnosti treba da bude jako malo. Ukoliko osetite da ste preterali, možete ukloniti poklopac i završiti kuvanje bez njega kako bi višak ispario.

Potrebne namirnice:

 • 1 glavica kiselog kupusa
 • 1 kašika masti
 • 1 kg suvih rebara ili dimnjenog mesa
 • vegeta, so, aleva paprika

Preporučeni proizvodi:

Aparati za sporo kuvanje:

 • Skraćuju angažovanje u kuhinji
 • Kuvaju i bez Vašeg prisustva
 • Dužim kuvanjem na nižoj temperaturi oslobađa se više hranljivih sastojaka iz hrane
 • ONLINE AKCIJA Coral aparat za sporo kuvanje 6,5 l 350 W - Super Krčko SC-320 Selection

Ekspres posuđe:

 • Skraćuju vreme pripreme
 • Kraćim kuvanjem čuvaju hranljive sastojke unutar namirnica
 • Mogućnost kuvanja tog dana, bez prethodnog planiranja
 • ONLINE AKCIJA Magefesa ekspres lonac od INOX-a zapremine 6 litara - Favorit 6

Posuđe od INOX-a:

 • Izdržljivo je i dugovečno
 • Može se koristiti na svim izvorima toplote
 • Fleksibilno je i univerzalno
 • ONLINE AKCIJA Fagor set posuđa od INOXa od 6 elemenata - Roma
 • ONLINE AKCIJA Bonera set od tri kaserole od nerđajućeg čelika od 0,75, 1 i 1,5 l - Bon 720
 • ONLINE AKCIJA Bonera šerpa od kvalitetnog nerđajućeg čelika sa poklopcem 40x25 cm 30 l - 21011
 • ONLINE AKCIJA Bonera OMEGA set od tri plitke šerpe za omlet od nerđajućeg čelika - BON 250
Osnovne informacije
recipe image
Ime recepta
Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje
Autor
Objavljeno
Vreme pripreme
Vreme kuvanja
Ukupno vreme
Prosečna ocena
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 11 ocena
Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali

Svakoga meseca veliki broj proizvoda po akcijskim cenama samo za posetioce našeg sajta.

Pogledajte ponudu