Recepti, Recepti za Super Krčka

Riblji paprikaš

Riblji paprikaš, kultno jelo i specijalitet dunavskih alasa na vašem stolu.

SASTOJCI

  • 1 kg mešane ribe po ukusu
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 ml soka od paradajza ili 1 kašika paradajz pirea
  • 100 ml belog vina
  • 1 l vode
  • 1 kašičica slatke mlevene paprika
  • ½ kašičice ljute tucane paprike
  • 1-2 lovorova lista ili bosiljak
  • So, vegeta i biber po ukusu

PRIPREMA:

Ribu očistite i isecite na 5-6 komada u zavisnosti od veličine ribe. Komade ribe pospite kašikom soli, usolite i ostavite da odstoje par sati. U keramičku posudu Super Krčka stavite usoljenu ribu, sitno naseckan luk i sve navedene sastojke. Tečnosti treba da bude toliko da prekrije sve namirnice. Gustina ribljeg paprikaša je stvar ukusa. Ako volite ređi paprikaš, nalik ribljoj čorbi, dodajte više vode. Ukoliko volite gušći saft, dovoljno je da se riba skuva samo u paradajzu, vinu i luku. Paprikaš krčkajte na poziciji HIGH oko 6 sati.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *