Posni podvarak

Posni podvarak, jer zima je tek kad u kući zamiriše podvarak. Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.

SASTOJCI
- 1½ kg kiselog kupusa ribanca
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- Nekoliko suvih paprika
- Ljuta mlevena ili tucana paprika
- Biber po ukusu
- Krompir kao prilog
PRIPREMA:
Na dno keramičke posude Super Krčka stavite red kupusa ribanca posutog sa malo mlevene paprike, dodajte luk seckan na rebarca i par suvih paprika. Posolite i pobiberite po ukusu. Ponovite slaganje tako da završite sa kupusom. Nalijte vode do pola, gornji red kupusa premažite sa malo ulja i kuvajte podvarak 6 sati na poziciji HIGH. Na kraju, izvadite iz Super Krčka keramičku posudu, kupus premažite sa malo ulja i zapecite ga u rerni. Gotov podvarak poslužite sa obarenim krompirom.
Prijatno!