Svadbarski kupus
Svadbarski kupus kao simbol sreće i zadovoljsta, obradovaće Vaše nepce svojim božanstvenim ukusom.
SASTOJCI
- 2 glavice kupusa
- 300 g svinjskog mesa
- 300 g junećeg mesa
- 200 g suvih rebara
- 200 g suve slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 suve crvene paprike
- 2 kašičice mlevene ili tucane paprike
- 3 lovorova lista
- So, vegeta i biber u zrnu po ukusu
PRIPREMA:
Glavice kupusa prepolovite i odstranite koren. Svaku polovinu isecite na 8 delova. Suvu slaninu isečenu na listiće propržite u tiganju. U keramičku posudu Super Krčka prespite slaninu sa masnoćom, dodajte red kupusa, red mešanog mesa nasečenog na kockice, pola količine crnog luka iseckanog na rebarca i lovorov list. Sve pospite mlevenom paprikom i začinite po ukusu. Slaganje ponavljajte istim redosledom dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red ostavite za kupus, a preko kupusa poređajte suve crvene paprike. Vodu nalijte do polovine posude i krčkajte na poziciji HIGH 8 sati. Bićete to najbolji svadbarski kupus koji ste ikada jeli.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5