Glavno jelo, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka

Boršč – Nacionalno rusko jelo

Boršč recept ruske kuhinje

Osetite duh Rusije uz nacionalno rusko jelo Boršč, jaku, mirisnu, kiselkastu čorbu, pikantnog ukusa i vatreno crvene boje.

Boršč recept ruske kuhinje

Sastojci:

  • ½ kg govedine
  • 1-2 čena belog luka
  • 3-4 zrna bibera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 bela krompira
  • 2 srednje cvekle
  • ½ glavice slatkog kupusa
  • 4 paradajza
  • sirće
  • kisela pavlaka
  • svež seckan peršun
  • so, vegeta i biber po ukusu 

Priprema:

Govedinu iseckanu na kockice kuvajte 30 minuta u PASHA BIO kaseroli u posoljenom 1 ½ l vode zajedno sa biberom u zrnu i gnječenim belim lukom. Seckani crni luk, šargarepu, krompir i cveklu isečene na kockice, iseckan kupus, oljušten i krupno isečen paradajz kratko prodinstajte na ulju u kaseroli PASHA Lar 3111, pa dinstano povrće dodajte čorbi sa govedinom.

Začinite po ukusu i čorbu kuvajte na tihoj vatri. Kada meso i povrće omekšaju sipajte sirće u čorbu po ukusu i dobro promešajte. Neposredno pre serviranja u čorbu dodajte pavlaku i pospite je seckanim peršunom.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.