Recepti, Recepti za Super Krčka

Rižoto sa limunom i parmezanom

Rižoto sa limunom i parmezanom

Rižoto sa limunom i parmezanom predstavlja najbolju kombinaciju koju ste probali u zadnje vreme.

Rižoto sa limunom i parmezanom

SASTOJCI

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 seckani crni luk
  • ½ šolje belog vina
  • 2 šolje pirinča
  • 4 šolje bistre pileće supe
  • 2 limuna
  • ½ šolje rendanog parmezana
  • so po ukusu

PRIPREMA:

Uključite SAUTE funkciju na Vašem ekspres loncu i na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte crni luk dok ne omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok pirinač ne upije maslinovo ulje. Uz mešanje polako pirinač prelijte belim vinom, nastavite dinstanje narednih 10 minuta, a potom dodajte pileću supu i ugasite funkciju SAUTE.

Narendajte koru limuna i ostavite je sa strane, a limunov sok sipajte u posudu ekspres lonca. Zatvorite ekspres lonac, pritisnite dugme programa RICE na 5 minuta. Nakon isteklog vremena pažljivo ispustite pritisak iz ekspres lonca i pažljivo otvorite poklopac.

Pirinač prebacite u činiju, dodajte koru limuna, rendani parmezan i sve dobro promešajte.Vaše rižoto sa limunom i parmezanom je spremno. Rižoto poslužite topao.

Prijatno!

Električni lonac EL-1500 Gourmet

Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.

Možete čak i odložiti početak kuvanja i programirati vreme završetka!

Kuvanjem pod pritiskom hrana se kuva na temperaturi višoj od temperature ključanja vode. Zbog toga se brže termički obrađuje te ne dolazi do gubljenja hranljivih materija.

Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *