Aparati za sporo kuvanje, Recept dana, Recepti, Tiganji

Pikadiljo

Recept za pikadiljo
Recept za pikadiljo

SASTOJCI

  • 400g mlevenog junećeg mesa
  • 1crni luk 2 crvena luka
  • 12 maslina sa izvađenim košticama
  • 400 g paradajz pirea ili paradajz pelata
  • 80g sitno seckanog badema
  • 1 dcl crnog vina
  • so, vegeta, biber po ukusu
  • čili sos
  • ulje

PRIPREMA:

Na zagrejanom ulju prodinstati crveni, crni i sitno sečeni beli luk. Kada luk sasvim omekša dodati mleveno juneće, prodinstati a zatim dodati paradajz pire i bademe. Kada je meso već skoro gotovo, dodati na kolutove isečene masline i začine.

Na kraju usuti vino da sve lepo zamiriše i jelo je gotovo. Garnirati sa čeri paradajzom (onim mini paradajzom) i služiti toplo, uz vruće kifle ili kuvani pirinač

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *