Musaka bez mesa, musaka ili ne?! Za one koji malo manje vole meso, ovo je prava musaka. Istopljeni čedar sir ili parmezan koji se lenjo rasteže prilikom pokušaja razdvajanja, gauda koja miriše na toplinu i mami da joj se što pre prepustiš. Musaka bez mesa sa brokolijem i sirom može biti da učini da i oni koji više preferiraju meso pređu radije na ovu kombinaciju.
SASTOJCI:
- 1 veća glavica brokolija
- 150 g kačkavalja
- 100 g gaude
- 100 g čedar sira ili parmezana
- 100 g dimljenog sira
- 10 kašika pavlake
- 1 šolja prezli
- 2 kašike istopljenog putera
- so i biber po ukusu
PRIPREMA – MUSAKA BEZ MESA:
Brokoli odvojte na cvetove i dobro ih operite. Kuvajte brokoli na pari oko 5 minuta. Kuvane cvetove brokolija poređajte po dnu puterom premazane vatrostalne posude. Preko brokolija pospite krupno rendane sireve, osim kačkavalja.
Preko sireva premažite pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte prezle, istopljeni puter i kačkavalj i prelijte preko pavlake. Brokoli sa sirom pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Nakon toga Vaša musaka bez mesa sa brokolijem i sirom je spremna
Prijatno!