Recepti, Recepti za Super Krčka

Goveđi gulaš

govedji gulas

Goveđi gulaš je jelo koje se prosto topi u ustima. Osetite slast i uživajte u potpunosti u ovom jelu uz naš recept

govedji gulas

SASTOJCI

  • 2 kašike brašna
  • 1 kg goveđeg mesa iseckanog na kockice
  • 3 kašike ulja
  • 700 g sitno seckanog crnog luka
  • 200 g sitno seckane slanine pančete
  • 2 gnječena bela luka
  • 4 kašike aleve paprike
  • 2 lista lovora
  • 400 g oljuštenog paradajza
  • 400-500 ml vode ili goveđe bistre supe
  • 150 ml kisele pavlake
  • so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Pomešajte brašno, so, mleveni biber i sa svih strana uvaljajte komadiće junetine. Zagrejte ulje, propržite meso dok ne porumeni sa svih strana, a potom meso prebacite u Super Krčka. U preostalom ulju na umerenoj temperaturi prodinstajte crni luk dok ne omekša.

Dodajte komadiće slanine i propržite slaninu. Uz stalno mešanje, dodajte beli luk i alevu papriku. Sve zajedno mešajte na vatri oko 1 minut. Dodajte seckani paradajz i listove lovora, sve prelijte goveđom bistrom supom i sačekajte da provri, a potom ovim prelijte govedinu u Super Krčku. Zatvorite Super Krčka i kuvajte 7-8 sati na poziciji HIGH. 

Nakon završenog kuvanja proverite da li je jelo dovoljno začinjeno i začinite po ukusu. Pre serviranja izvadite listove lovora iz gulaša. Gotovo jelo servirajte uz pirinač, krompir pire ili kuvane makarone.

Obogatite ukus jela dodavanjem kisele pavlake na gulaš pre serviranja i pospite gulaš svežim seckanim peršunom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *