Goveđi gulaš

Goveđi gulaš je jelo koje se prosto topi u ustima. Osetite slast i uživajte u potpunosti u ovom jelu uz naš recept

SASTOJCI
- 2 kašike brašna
- 1 kg goveđeg mesa iseckanog na kockice
- 3 kašike ulja
- 700 g sitno seckanog crnog luka
- 200 g sitno seckane slanine pančete
- 2 gnječena bela luka
- 4 kašike aleve paprike
- 2 lista lovora
- 400 g oljuštenog paradajza
- 400-500 ml vode ili goveđe bistre supe
- 150 ml kisele pavlake
- so i biber po ukusu
PRIPREMA:
Pomešajte brašno, so, mleveni biber i sa svih strana uvaljajte komadiće junetine. Zagrejte ulje, propržite meso dok ne porumeni sa svih strana, a potom meso prebacite u Super Krčka. U preostalom ulju na umerenoj temperaturi prodinstajte crni luk dok ne omekša.
Dodajte komadiće slanine i propržite slaninu. Uz stalno mešanje, dodajte beli luk i alevu papriku. Sve zajedno mešajte na vatri oko 1 minut. Dodajte seckani paradajz i listove lovora, sve prelijte goveđom bistrom supom i sačekajte da provri, a potom ovim prelijte govedinu u Super Krčku. Zatvorite Super Krčka i kuvajte 7-8 sati na poziciji HIGH.
Nakon završenog kuvanja proverite da li je jelo dovoljno začinjeno i začinite po ukusu. Pre serviranja izvadite listove lovora iz gulaša. Gotovo jelo servirajte uz pirinač, krompir pire ili kuvane makarone.
Obogatite ukus jela dodavanjem kisele pavlake na gulaš pre serviranja i pospite gulaš svežim seckanim peršunom.
Prijatno!