Domaća Sarma u Super Krčku
Domaća sarma, jer ništa ne miriše lepše od sveže skuvane sarme! Zar ne?
SASTOJCI
- 1-2 glavice kiselog kupusa
- 1 šolja pirinča
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g slanine pančete
- nekoliko komada dimljenih rebara
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika aleve paprike
- 1 jaje
- biber u zrnu
- so, biber i vegeta po ukusu
- 2- 3 lista lovora
PRIPREMA – Domaća sarma:
U dubljem tiganju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati pančetu iseckanu na kockice, nastaviti dinstanje, a zatim dodati mešano mleveno meso.
Kada se meso proprži i dobije braon boju dodati narendanu šargarepu, sitno seckani beli luk, pirinač i začiniti po ukusu. Dodati jaje i alevu papriku i sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Skloniti fil sa vatre.
Listove kupusa dobro oprati, nožem iseći zadebljanja po sredini lista i na svaki list staviti kašiku fila. Uvijati sarme i ređati sarme u keramičku posudu Super Krčka. Između redova sarmi stavljati suvo meso, po koji lovorov list i po koje zrno bibera.
Poslednji red sarme prekriti celim listovima kupusa. Naliti sarme vodom toliko da prekriju sarme. Zatvoriti Super Krčka i na poziciji LOW kuvati sarme oko 7-10 sati, najbolje preko noći. Gotove sarme odlično idu uz proju ili kukuruzni hleb.
Da li je i Vama sarma omiljeno jelo?
Prijatno!