Recepti, Recepti za Super Krčka

Domaća Sarma u Super Krčku

domaca sarma recept u Super Krčku

Domaća sarma, jer ništa ne miriše lepše od sveže skuvane sarme! Zar ne?

domaca sarma recept u Super Krčku

SASTOJCI

  • 1-2 glavice kiselog kupusa
  • 1 šolja pirinča
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g slanine pančete
  • nekoliko komada dimljenih rebara
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 jaje
  • biber u zrnu
  • so, biber i vegeta po ukusu
  • 2- 3 lista lovora

PRIPREMA – Domaća sarma:

U dubljem tiganju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati pančetu iseckanu na kockice, nastaviti dinstanje, a zatim dodati mešano mleveno meso.

Kada se meso proprži i dobije braon boju dodati narendanu šargarepu, sitno seckani beli luk, pirinač i začiniti po ukusu. Dodati jaje i alevu papriku i sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Skloniti fil sa vatre.

Listove kupusa dobro oprati, nožem iseći zadebljanja po sredini lista i na svaki list staviti kašiku fila. Uvijati sarme i ređati sarme u keramičku posudu Super Krčka. Između redova sarmi stavljati suvo meso, po koji lovorov list i po koje zrno bibera.

Poslednji red sarme prekriti celim listovima kupusa. Naliti sarme vodom toliko da prekriju sarme. Zatvoriti Super Krčka i na poziciji LOW kuvati sarme oko 7-10 sati, najbolje preko noći. Gotove sarme odlično idu uz proju ili kukuruzni hleb.

Da li je i Vama sarma omiljeno jelo?

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *