Lazanje u aparatu za sporo kuvanje

Lazanje su jelo za koje je obično potrebno dosta pripreme i posla, a za njima ostaje veliki nered zbog mnoštva namirnica koje se tom prilikom koriste. Međutim, ukoliko posedujete aparat za sporo kuvanje, on celokupan posao može završiti umesto vas uz minimalno angažovanje u kuhinji, dok se odmarate ili bavite drugim aktivnostima.
Aparati za sporo kuvanje nisu ograničeni samo na jela koja se kuvaju. Uz pravi recept možete pripremiti i ovakvo remek-delo italijanske kuhinje koje je inače nezamislivo bez korišćenja šporeta.
Voda koju po receptu dodajete ima funkciju da potpomogne termičkoj obradi hrane, a nakon toga biva upijena od strane namirnica ili ispari. Na taj način finalni proizvod izgledaće kao da ste ga upravo izvadili iz rerne.

SASTOJCI
- 450 g mlevenog mesa
- 3 šolje sosa za špagete (oko 680 g)
- 1 šolja vode
- 425 g rikota sira (ili domaćeg sira)
- 200 g kačkavalja
- 25 g narendanog parmezana
- 1 jaje
- 8 g svežeg peršuna
- 6 kori za lazanju, nekuvanih
PRIPREMA:
Propržite meso u tiganju dok se ne zarumeni i procedite. Umešajte sos za špagete i vodu i promešajte. U drugoj posudi izmešajte sireve (ostavite malo parmezana za kraj), jaje i peršun.
U slow cooker sipajte šolju sosa sa mesom, pokrijte polovinom kora za lazanje, pa preko sipajte polovinu sosa sa sirom. Na sve to pospite dve šolje sosa sa mesom, pokrijte ostatkom kora za lazanje i preko pospite ostatak sosa sa sirom i mesom. Zatvorite slow cooker poklopcem.
Krčkajte na tihoj vatri (low) 4-6 sati ili dok se voda ne upije. Pospite ostatkom parmezana, ponovo zatvorite poklopac i ostavite da stoji desetak minuta.
Kao prilog uz lazanje možete poslužiti neku sočnu italijansku salatu sa svežim lisnatim povrćem, sirom, začinima i maslinovim uljem, ili crveno vino koje fantastično dopunjuje bogati ukus lazanje.
Ova količina lazanja dovoljna je za osam osoba.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Slični recepti iz kategorije:
Gulaš od svinjskog mesa – Domaćinski recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Paradajz sos
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
Gulaš od zeca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaći kuvani kupus u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Domaće sardine u Super krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Čorba od kukuruza šećerca
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u kotliću
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Gulaš u Super Krčku
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Teleća džigerica
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Pileći gulaš – Tradicionalni recept
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari
Boršč – Nacionalno rusko jelo
-
Objavljeno od strane
Fagor Admin
- 0 komentari