Glavno jelo, Pyrex, Recept dana, Recepti, Recepti za Super Krčka, Rice Cooker

Recept za PILAV – brz, jednostavan, a izuzetno ukusan ručak

Ukusan i brz recept koji će Vas oduševiti - Pilav

Ovaj recept za Pilav sa mekanim junećim mesom, povrćem i domaćom junećom supom idealan je predlog za današnji ručak

Pilav je recept koji možete da pravite svaki dan

Sastojci:

  • ½ kg junećeg mesa
  • veza zelena za supu
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pirinča
  • 2 sveže šargarepe
  • 1 l bistre goveđe supe
  • svež peršunov list
  • limunov sok
  • 4-6 kašika maslinovog ulja
  • so, vegeta i biber po ukusu

Priprema:

Korak 1: Dobro očistite i operite zelen za supu.

Korak 2: Zajedno sa junećim mesom kuvajte supu dok meso ne postane mekano i ne počne da se raspada.

Korak 3: Procedite supu. Izvadite meso iz supe i iscepkajte ga na manje komade veličine zalogaja. Odvojte 1 litar supe u stranu, a ostatak supe zakuvajte sa rezancima.

Korak 4: Na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk dok ne omekša.

Korak 5: Dinstanom luku dodajte opran, proceđen i krpom prosušen pirinač i nastavite dinstanje dok pirinač ne postane staklast, pa dodajte šargarepu isečenu na kolutove.

Korak 6: Sve dobro promešajte, nalijte pirinač sa oko 700 ml bistre supe i uz stalno mešanje nastavite dinstanje oko 10 minuta.

Korak 7: Na kraju dodajemo cepkano juneće meso, sitno seckan svež peršunov list po ukusu, začinimo po ukusu, sve dobro promešamo i sadržaj sipamo u vatrostalnu posudu.

Korak 8: Pirinač u vatrostalnoj posudi prelijemo ostatkom supe, promešamo i zapečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-45 minuta. 

Korak 9: Pre serviranja pilav prelijte sokom od limuna i poslužite sa kriškom limuna.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *