Čorbast pasulj

Čorbast pasulj je jelo koje obožavaju sve generacije!

SASTOJCI
- ½ kg pasulja po želji
- ½ kg suve svinjske plećke
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- ½ kašičice ljute tucane paprika
- ½ veze svežeg peršuna
- 1 veza svežeg vlašca
- So, vegeta i biber po ukusu
PRIPREMA:
Pasulj operite i potopite u vodu preko noći. Sutradan, u dublju posudu sipajte čistu vodu, dodajte ispran pasulj, malo posolite i pustite da proključa. Kuvajte 5-10 minuta, nakon čega procedite, isperite pasulj i prespite ga u keramičku posudu Super Krčka. Dodajte naseckan luk, meso, mlevenu i tucanu papriku i začinite po ukusu. Nalijte vodu ili bistru pileću supu da namirnice ogreznu (možete i više ako volite čorbastiji pasulj). Podesite Super Krčka na HIGH poziciju da krčka 8 sati. Gotov čorbast pasulj pospite seckanim peršunom i vlašcem i poslužite uz kupus salatu.
Prijatno!
Preporučeni proizvodi:
Super Krčko SC-320 Selection – Aparat za sporo kuvanje 6,5 l
Ocenjeno sa 4.94 od 5
Aparat za sporo kuvanje 3,5 l – Mini Krčko SC-300 Selection
Ocenjeno sa 4.88 od 5