Recepti, Recepti za Super Krčka

Čorbast pasulj

corbast pasulj

Čorbast pasulj je jelo koje obožavaju sve generacije!

corbast pasulj

SASTOJCI

  • ½ kg pasulja po želji
  • ½ kg suve svinjske plećke
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • ½ kašičice ljute tucane paprika
  • ½ veze svežeg peršuna
  • 1 veza svežeg vlašca
  • So, vegeta i biber po ukusu

PRIPREMA:

Pasulj operite i potopite u vodu preko noći. Sutradan, u dublju posudu sipajte čistu vodu, dodajte ispran pasulj, malo posolite i pustite da proključa. Kuvajte 5-10 minuta, nakon čega procedite, isperite pasulj i prespite ga u keramičku posudu Super Krčka. Dodajte naseckan luk, meso, mlevenu i tucanu papriku i začinite po ukusu. Nalijte vodu ili bistru pileću supu da namirnice ogreznu (možete i više ako volite čorbastiji pasulj). Podesite Super Krčka na HIGH poziciju da krčka 8 sati. Gotov čorbast pasulj pospite seckanim peršunom i vlašcem i poslužite uz kupus salatu.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *