Recepti, Recepti za Super Krčka

Ćureći bataci u karamelizovanom luku

Cureci bataci u karamelizovanom luku

Ćureći bataci u karamelizovanom luku, jer sa pripremom jela u kombinaciji sa lukom nema greške.

Cureci bataci u karamelizovanom luku

SASTOJCI

  • 2 ćureća bataka ukupne težine oko 1 kg
  • 3 glavice crnog luka
  • 8-10 čenova belog luka
  • 300 ml bistre pileće supe ili vode
  • 2-3 lista lovora
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica majčine dušice
  • vegeta, so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Batake oprati, prosušiti ih ubrusima i začiniti biberom i solju. Na programu SAUTE, Vašeg električnog Ekspres lonca, batake propržiti sa svih strana dok ne porumene i odložiti ih sa strane. U istom ulju propržiti usitnjeni beli i crni luk iseckan na listiće, dodati lovor i ostale začine i dinstati dok luk ne omekša.

Ugasiti funkciju SAUTE, preko dinstanog luka staviti batake, preliti supom, zatvoriti ekspres lonac i podesiti program SLOW COOKER na 6 sati. Karamelizovan luk jelu daje poseban ukus.Ćureći bataci u karamelizovanom luku su spremni za degustaciju.

Električni lonac Coral EL-1500 Gourmet jedan je od najuniverzalnijih i najpraktičnijih kuhinjskih aparata na tržištu. U sebi sadrži sve funkcije koje su Vam neophodne za zdravo i efikasno kuvanje ukusnih jela.

Možete čak i odložiti početak kuvanja i programirati vreme završetka!

Kuvanjem pod pritiskom hrana se kuva na temperaturi višoj od temperature ključanja vode. Zbog toga se brže termički obrađuje te ne dolazi do gubljenja hranljivih materija.

Sporo kuvanje ima slične nutritivne koristi ali ih postiže na drugi način. Dugim sporim kuvanjem čuvaju se najosetljivije hranljive materije poput vitamina, koje se na visokim temperaturama lako razgrađuju.

Električni lonac je u pravom smislu reči multikuker kojim možete kuvati sve što poželite i to brže, lakše i jednostavnije!

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *