Slasne Lazanje
Slasne Lazanje poseduju baršunastu teksturu koja se topi u Vašim ustima.
SASTOJCI ZA SLASNE LAZANJE
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400-500 g rendanog kačkavalja
SASTOJCI ZA BOLONJEZE SOS
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 l soka od paradajza
- 2 šolje vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
SASTOJCI ZA BEŠAMEL SOS
- 800 ml mleka
- 2 kašike brašna
- malo ulja
PRIPREMA:
- Bolonjeze sos:
Sitno iseckajte crni luk i prodinstajte na tihoj vatri dok luk ne omekša, a potom dodajte mleveno meso i uz stalno mešanje nastavite dinstanje dok meso ne dobije braonkastu boju i dok voda iz mesa ne ispari. Meso posolite, pobiberite, dodajte origano i usitnjeni beli luk. Sve dobro promešajte i potom nalijte vodom i sokom od paradajza. Uz stalno mešanje sačekajte da sos provri, pa sos sklonite sa vatre. - Bešamel sos:
Uz stalno mešanje dodajte brašno na ugrejano ulje, a zatim ne prekidajući mešanje polako dolivajte mleko. Kada sos počne da ključa kuvajte ga još nekih 10 minuta uz stalno mešanje. Bešamel sos treba da bude gušći od smese za palačinke. Pospite po dnu Copper pan-a malo bolonjeze sosa, zatim poređajte sloj gotovih kora za lazanje, sloj bolonjeze sosa, sloj bešamel sosa i sloj rendanog kačkavalja. Ređajte kore za lazanje, bolonjeze sos, bešamel sos i kačkavalj tako da ređanje završite sa kačkavaljem na vrhu. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lazanje od 1h do 1 1/2h. Vaše slasne lazanje su spremne za degustaciju.
Prijatno!