Recepti, Tiganji

Kiš loren

kis loren

Kiš loren pripada francuskoj kuhinji i predstavlja otvorenu pitu punjenu smesom od jaja i slanine. Međutim, mnogi ne znaju da je ovaj recept nastao prvo u Nemačkoj, u srednjem veku, tek kasnije je stigao u Francusku i postao njen zaštitni znak. Zbog istorije ovog jela, ne čudi ni to što reč kiš potiče od nemačke reči za tortu – „Kuchen“, jer zaista, samo jelo, izgledom i podseća na malu tanku tortu.

kis loren

SASTOJCI

  • 200 g pečurki
  • 2 crvene paprika
  •  mladi luk
  •  beli luk po ukusu
  •  200 g obarenog krompira
  •  100 g barenog belog pilećeg mesa
  •  malo svežih tikvica po ukusu
  •  1 sveža paprika
  •  So po ukusu

PRIPREMA:

Očistiti, oprati i iseckati pečurke, papriku, crni i beli luk. Sve staviti u dublji tiganj i prodinstati na ulju. Kada povrće omekša dodati obaren krompir iseckan na sitno, sitno isparčano bareno pileće belo meso, malo narendane tikvice, iseckanu paprika i sve dobro promešati. U međuvremenu napraviti preliv. Umutiti 2 jajeta sa jogurtom i brašnom i dodati mleka po potrebi ako Vam se učini da je smesa gusta. Preliti prelivom smesu u tiganju, promešati i ostaviti sve 10 minuta na laganoj vatri da se jaja ispeku. Koristeći pribor prevrnuti ovu pitu i ispeći je i na drugoj strani. Vaš Kiš loren je spreman za degustaciju.

PRELIV:

• 2 jajeta

• 1 dl jogurta

• 100 g brašna,

• malo mleka

• so i bibera po ukusu

Naši tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *