Kiš loren – Fagor.rs Najzdraviji recept iz Coral kuhinje

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

kiš loren

Kiš loren

Kiš loren pripada francuskoj kuhinji i predstavlja otvorenu pitu punjenu smesom od jaja i slanine. Međutim, mnogi ne znaju da je ovaj recept nastao prvo u Nemačkoj, u srednjem veku, tek kasnije je stigao u Francusku i postao njen zaštitni znak. Zbog istorije ovog jela, ne čudi ni to što reč kiš potiče od nemačke reči za tortu – „Kuchen“, jer zaista, samo jelo, izgledom i podseća na malu tanku tortu.

kiš loren

Sastojci

  • 200 g pečurki
  • 2 crvene paprika
  •  mladi luk
  •  beli luk po ukusu
  •  200 g obarenog krompira
  •  100 g barenog belog pilećeg mesa
  •  malo svežih tikvica po ukusu
  •  1 sveža paprika
  •  So po ukusu

Priprema:

Očistiti, oprati i iseckati pečurke, papriku, crni i beli luk. Sve staviti u dublji tiganj i prodinstati na ulju. Kada povrće omekša dodati obaren krompir iseckan na sitno, sitno isparčano bareno pileće belo meso, malo narendane tikvice, iseckanu paprika i sve dobro promešati. U međuvremenu napraviti preliv. Umutiti 2 jajeta sa jogurtom i brašnom i dodati mleka po potrebi ako Vam se učini da je smesa gusta. Preliti prelivom smesu u tiganju, promešati i ostaviti sve 10 minuta na laganoj vatri da se jaja ispeku. Koristeći pribor prevrnuti ovu pitu i ispeći je i na drugoj strani. Vaš Kiš loren je spreman za degustaciju.

Preliv:

• 2 jajeta

• 1 dl jogurta

• 100 g brašna,

• malo mleka

• so i bibera po ukusu

Naši tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

Špagete karbonare sa pečenom piletinom

Špagete karbonare sa pečenom piletinom

Špagete karbonare sa prženom piletinom Špagete karbonare potiču iz ...

Savršen biftek za praznični roštilj

Savršen biftek za praznični roštilj

Savršen biftek za praznični roštilj 1. maj je praznik koji se tradi ...

Čokoladne palačinke sa kremom i sosom od kupina

Čokoladne palačinke sa kremom i sosom od kupina Čokoladne palačinke ...

PEČENA PILETINA SA PEČURKAMA

Pečena piletina sa pečurkama

PEČENA PILETINA SA PEČURKAMA Pečena piletina sa pečurkama idealna j ...

Biftek sa paprikom

Biftek sa paprikom

Biftek sa paprikom Biftek sa paprikom je savršen da iznenadite voljenu ...

Špagete Carbonara

Špagete Carbonara

Špagete Carbonara Pripremite špagete Carbonara i uživajte u ukusnom ...

Veknica od mesa

Veknica od mesa

Veknica od mesa Veknica od mesa je idealna uz pekarski krompir i čašu ...

Svinjski ribić sa slaninom

Svinjski ribić sa slaninom

Svinjski ribić sa slaninom Porodični ručkovi uz svinjski ribić sa s ...