Kiš loren

Kiš loren pripada francuskoj kuhinji i predstavlja otvorenu pitu punjenu smesom od jaja i slanine. Međutim, mnogi ne znaju da je ovaj recept nastao prvo u Nemačkoj, u srednjem veku, tek kasnije je stigao u Francusku i postao njen zaštitni znak. Zbog istorije ovog jela, ne čudi ni to što reč kiš potiče od nemačke reči za tortu – „Kuchen“, jer zaista, samo jelo, izgledom i podseća na malu tanku tortu.

SASTOJCI
- 200 g pečurki
- 2 crvene paprika
- mladi luk
- beli luk po ukusu
- 200 g obarenog krompira
- 100 g barenog belog pilećeg mesa
- malo svežih tikvica po ukusu
- 1 sveža paprika
- So po ukusu
PRIPREMA:
Očistiti, oprati i iseckati pečurke, papriku, crni i beli luk. Sve staviti u dublji tiganj i prodinstati na ulju. Kada povrće omekša dodati obaren krompir iseckan na sitno, sitno isparčano bareno pileće belo meso, malo narendane tikvice, iseckanu paprika i sve dobro promešati. U međuvremenu napraviti preliv. Umutiti 2 jajeta sa jogurtom i brašnom i dodati mleka po potrebi ako Vam se učini da je smesa gusta. Preliti prelivom smesu u tiganju, promešati i ostaviti sve 10 minuta na laganoj vatri da se jaja ispeku. Koristeći pribor prevrnuti ovu pitu i ispeći je i na drugoj strani. Vaš Kiš loren je spreman za degustaciju.
PRELIV:
• 2 jajeta
• 1 dl jogurta
• 100 g brašna,
• malo mleka
• so i bibera po ukusu
Naši tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.
Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.
Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.
Prijatno!