Pileći paprikaš

Obradujte sve i spremite paprikaš od piletine koji podjednako obožavaju i rado jedu sve generacije.

SASTOJCI
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kg pilećih grudi iseckanih na kockice
- 2 šolje tanko sečenog crnog luka na rebarca
- 3/4 šolje pasiranog paradajza
- 2 kašike slatke aleve paprike
- 1/2 kašičice ljute ili slatke aleve paprike
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice majčine dušice
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje pavlake
- 1/3 šolje svežeg seckanog peršuna
PRIPREMA:
Da biste spremili paprikaš od piletine, na umerenoj temperaturi u dubljoj posudi propržite piletinu 5 do 7 minuta dok ne porumeni sa svih strana.
Izvadite piletinu iz ulja i sklonite sa strane.
U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk oko 5 minuta dok ne omekša, a zatim dodajte alevu papriku, origano, majčinu dušicu i vratite piletinu.
Promešajte, pa dodajte pasirani paradajz.
Posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
Smanjite temperaturu i kuvajte paprikaš 15 do 20 minuta uz povremeno mešanje.
Pre serviranja umešajte pavlaku i peršun u paprikaš.
Pileći paprikaš poslužite uz kuvani pirinač i pospite svežim seckanim peršunom.
Prijatno!