tulumbe

Tulumbe

Tulumbe su tradicionalni kolač Bosanske kuhinje, a potiču još iz Egipta. Jedan od najstarijih  kolača koji se i danas jako puno priprema.

tulumbe

Sastojci

  • 750 g vode
  • 200 g ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 22 kašike brašna
  • 7 jaja
  • 2 l ulja za prženje

Sastojci za preliv

  • 1/2 kg šećera
  • 200 g vode
  • narendana kora limuna

Priprema:

Sipati u Copper pan 750 g vode, 200 g ulja, 1 prašak za pecivo i sačekati da provri. Skloniti sa šporeta i presuti sadržaj u dublju posudu, a potom polagano uz stalno mešanje dodati 22 kašike brašna.

Sačekati da se malo prohladi, pa uz stalno mućenje dodati jedno po jedno jaje. Operite Copper pan, osušite ga, sipajte ulje do pola i u zagrejano ulje pažljivo spustite korpu za prženje u dubokom ulju. Smesom punite kalup za tulumbe i pravite jednu po jednu tulumbu.

Pažljivo spuštajte tulumbe u zagrejano ulje u Copper pan-u i pržite ih 5 do 10 minuta dok ne dobiju zlatno braon boju. U međuvremenu, napravite preliv od šećera. U 200 g vode dodajte šećer, malo narendane kore limuna i sve prokuvajte 10-tak minuta. Gotove tulumbe preliti prelivom od šećera.

Prijatno!

4 U 1 KASEROLA / PEKAČ / FRITEZA / STEAMER 24×24 – COPPER PAN TITAN CHEF 01

Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.

Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.

Podelite