Dezert i osveženje, Porcelan, Recept dana, Recepti

Poširane kruške Lepa Jelena

Recept za poširane kruške Lepa Jelena

Mirisne poširane kruške Lepa Jelena sa prelivom od čokolade prava su letnja poslastica. Ime duguju najlepšoj ženi antičkog sveta, lepoj Jeleni…

Recept za poširane kruške Lepa Jelena

SASTOJCI

  • 4-6 kruški sorte Viljamovka
  • 1 l vode
  • 1/2 kg šećera
  • 200 g crne čokolade
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • limunov sok

PRIPREMA:

Oljuštite kruške tako da na kruškama ostanu peteljke.

Pažljivo odsecite dno kruške kako bi mogle da stoje uspravno.

Prelijte oljuštene kruške limunovim sokom kako ne bi pocrnele.

U dublju posudu sipajte vodu i šećer.

Mešajte dok se šećer ne rastopi.

Kada voda počne da vri, smanjite vatru, poređajte uspravno kruške i na umerenoj vatri u sirupu kuvajte kruške oko 20-30 minuta ili dok ne omekšaju.

Izvadite kruške iz sirupa da se malo ocede, a zatim ih ostavite da se ohlade oko 2 sata u frižideru.

Istopite čokoladu na pari i uz stalno mešanje dodajte pavlaku.

Mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.

Kruške prelijte čokoladom i poslužite sa kuglom sladoleda od vanile.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *