Recept dana: Jagnjeća rebarca sa ruzmarinom – Fagor.rs Jela od mesa

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Jagnjeća rebarca sa ruzmarinom

Jagnjeća rebarca sa ruzmarinom

Jagnjeća rebarca sa ruzmarinom

Vrela jagnjeća rebarca sa ruzmarinom čiji se miris širi po celom domaćinstvu podsećaju nas da je vreme zajedničkom porodičnom ručku!

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kg jagnjećih rebaraca
  • 4 usitnjena čena belog luka
  • 4 seckane grančice ruzmarina
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice mlevenog korijandera

Priprema:

Dobro usolite i pobiberite jagnjeća rebarca.

Premažite rebarca senfom i uvaljajte u mešavinu korijandera, belog luka i ruzmarina.

Zagrejte rernu na 200℃.

Blago nauljite pleh i poređajte rebarca.

Stavite pleh sa rebarcima u rernu i pecite oko 20 do 25 minuta, dok rebarca ne budu srednje pečena ili po ukusu.

Ostavite rebarca da se prohlade 10-tak minuta pre serviranja.

Pre posluženja pospite rebarca svežim ruzmarinom i poslužite sa pečenim krompirićima i Vašom omiljenom salatom.

Prijatno!

Recept dana

Svakog radnog dana dajemo Vam ideju za novi RECEPT DANA – jelo koje možete pripremiti za sebe i svoje najmilije. Nekada je u pitanju glavno jelo, nekada ukusni prilog, ili slasni dezert, ali uvek je nešto novo i zanimljivo.

Pronađite inspiraciju i obradujte svoje najdraže uz najnoviji recept dana!