Pohovana piletina
Pohovana piletina jer od pržene piletine, bolja može biti samo pohovana.
SASTOJCI
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje kukuruznog skroba (gustin)
- 1/4 šolje brašna
- 1 jaje
- 1 kašika čili sosa
- 1 kašičica morske soli
- 2 para pilećih grudi isečenih na veće komadiće
- 2 šolje prezli
- 2 l ulja
- kečap po želji
PRIPREMA:
Sipajte ulje do pola u Copper pan. Zagrejte ulje, a potom, pažljivo, spustite u zagrejano ulje korpu za prženje u dubokom ulju. U dubljoj činiji umutite jaje, a zatim dodajte mleko, čili sos, morsku so i uz stalno mućenje polagano dodajte brašno i gustin. Mutite dok se ne dobije glatka ujednačena masa.
Uvaljajte komadiće pilećih grudi u smesu sa jajima, zatim u činiju sa prezlama, a nakon toga ih polako spuštajte u ugrejano ulje u Copper pan-u. Nemojte piletinom prepuniti korpu za prženje. Piletinu pržite u ulju u više porcija oko 4 do 5 minuta, dok ne dobije zlatno braonkastu boju. Gotovu piletinu servirajte uz kečap ili Vaš omiljeni umak ili sos. Pohovana piletina je spremna za degustaciju.
Prijatno!
4 U 1 KASEROLA / PEKAČ / FRITEZA / STEAMER 24×24 – COPPER PAN TITAN CHEF 01
Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.
Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.