Dezert i osveženje, Mikseri, Pyrex, Recept dana, Recepti

Ruske kape (kozačke kape) – Lak a nezaboravan recept

Recept za ruske kape (kozačke kape ili šubare)

Mekane i kremaste ruske kape (kozačke kape ili šubare) su starinski kolači čijoj kombinaciji kokosa i čokolade niko ne može da odoli!

Recept za ruske kape (kozačke kape ili šubare)

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 5 kašika vode
  • 3 kašike ulja
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • kokosovo brašno

Sastojci za fil:

  • 700 ml mleka
  • 8 kašika brašna
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 margarin

Sastojci za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašika ulja

Priprema – Ruske kape:

U dublju posudu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje na tihoj vatri. U drugu polovinu mleka sipajte brašno, šećer i vanilin šećer i sve dobro promešajte. Kada mleko na tihoj vatri provri, postepeno, uz stalno mešanje, dodajte mleko sa brašnom i kuvajte dok ne dobijete gust fil. Fil sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi.

Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Uz stalno mućenje mikserom MX-350RB, belancima postepeno dodajte žumanca. Nastavite mućenje, pa dodajte vodu, ulje, brašno sa praškom za pecivo, kakao i mutite dok se ne dobije ujednačena smesa. Obložite PYREX pekač MG-40RR6 papirom za pečenje, prespite smesu u pekač, ravnomerno je rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ohlađen biskvit čašicom isecite na što više krugova i svaki deo poprečno isecite nožem. Jednu polovinu namažite filom i preklopite drugom polovinom. Bočne strane kolača premažite filom i uvaljajte kolač u kokos.

Čokoladu sa uljem otopite na tihoj vatri uz stalno mešanje. Na vrh svakog kolača dodajte i po vrhu ravnomerno razmažite kašičicu istopljene čokolade. Ruske kape držite u frižideru do posluženja.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *