logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u svojim sokovima. Cordon bleu je specijalitet koji će sigurno oduševiti vaše ukućane, ali i goste!

Cordon bleu

Sastojci

  • 8 tankih telećih šnicli
  • 4 lista kuvane šunke
  •  4 lista kačkavalja
  •  1 jaje
  •  brašno
  •  prezle
  •  So i biber po ukusu
  •  1 limun
  •  pasirani paradajz, pavlaka, senf ili tartar sos po izboru
  •  Teleće šnicle

Priprema:

Teleće šnicle izlupamo čekićem kako bi bile što mekše. Šnicle, zatim, posolimo, pobiberimo i jednu stranu šnicle tanko premažemo željenim premazom (pasiranim paradajzom, pavlakom, senfom ili tartar sosom). List kačkavalja i
list šunke stavimo između dve šnicle sa premazom i šnicle pričvrstimo čačkalicom kako bi ih spojili. Ovako dobijeni sendvič od mesa prvo uvaljamo u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u prezle i pržimo ih u tiganju u
dubokom ulju sa obe strane dok dobro ne porumene. Teleće šnicle Cordon bleu služe se sa kriškom limunom i prženim krompirićima. Deblji komadi šnicli mogu da se zaseku sa jedne strane u vidu džepa i da se napune sirom i šunkom
tako što list kačkavalja uvijemo u list šunke i pažljivo ih stavimo u šniclu. Umesto telećeg mesa za pripremu jela Cordon bleu možete koristiti i pileći file.

Naši tiganji  predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.

Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.

Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.

Prijatno!

Podelite