Cordon bleu
Cordon bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u svojim sokovima. Cordon bleu je specijalitet koji će sigurno oduševiti vaše ukućane, ali i goste!
SASTOJCI
- 8 tankih telećih šnicli
- 4 lista kuvane šunke
- 4 lista kačkavalja
- 1 jaje
- brašno
- prezle
- So i biber po ukusu
- 1 limun
- pasirani paradajz, pavlaka, senf ili tartar sos po izboru
PRIPREMA:
Teleće šnicle izlupamo čekićem kako bi bile što mekše. Šnicle, zatim, posolimo, pobiberimo i jednu stranu šnicle tanko premažemo željenim premazom (pasiranim paradajzom, pavlakom, senfom ili tartar sosom).
List kačkavalja i list šunke stavimo između dve šnicle sa premazom i šnicle pričvrstimo čačkalicom kako bi ih spojili. Ovako dobijeni sendvič od mesa prvo uvaljamo u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u prezle i pržimo ih u tiganju u dubokom ulju sa obe strane dok dobro ne porumene.
Teleće šnicle Cordon bleu služe se sa kriškom limunom i prženim krompirićima. Deblji komadi šnicli mogu da se zaseku sa jedne strane u vidu džepa i da se napune sirom i šunkom tako što list kačkavalja uvijemo u list šunke i pažljivo ih stavimo u šniclu. Umesto telećeg mesa za pripremu jela Cordon bleu možete koristiti i pileći file.
Prijatno!
Naši tiganji predstavljaju vrhunac dizajna i tehnologije na tržištu i rezultat su višedecenijskog iskustva. Svi tiganji u ponudi izuzetnog su kvaliteta i pristupačne cene i prijatno će Vas iznenaditi svojom funkcionalnošću.
Domaći recepti praktično su nezamislivi bez kvalitetnog posuđa u kuhinji. Ono samo po sebi nije dovoljno, potreban je Vaš specijalan dodir, ali domaći recepti sa našim posuđem biće ukusniji i pravićete ih lakše, brže i uz uživanje.
Prženje ribe našim proizvodima toliko je lako da će ona postati nezamenljivi deo Vaše trpeze. Sve svoje zamisli ostvarićete u potpunosti i to jednostavnije, efikasnije i sa manje truda. Svaki od ovih proizvoda prženje ribe obavlja praktično umesto Vas.
Prijatno!