Blenderi, Recepti

Pileća kesadilja

Recept - Pileća kesadilja

Pileća kesadilja idealna je kada želite da provedete vreme sa Vašom porodicom, za čas spremite klopu koju volite i uživate u opuštenoj atmosferi. Pileća kesadilja potiče iz Meksika. Meksička kuhinja je toliko raznovrsna, aromatična, pomalo zavodljiva čak, a opet jednostavna i prijemčiva. Šta može biti lakše od stavljanja obilnog vrućeg fila na tortilju i preklapanja na pola? Uz kesadilju možete koristiti sos od salse, čili papričica, beli luk, korijander, sveže i sušeno bilje. Savršena kombinacija piletine i povrća u pilećoj kesadilji, doneće Vašem telu puno hranljivih materija, a Vašim čulima neizmerno uživanje.

Recept - Pileća kesadilja

SASTOJCI

  • 1 kašika seckanog crvenog luka
  • 1/2 šolje rendanog kačkavalj
  • 1/4 šolje kuvane seckane piletine
  • 1/4 šolje paradajza
  • 1-2 kašičice svežeg seckanog peršuna
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/4 šolje kukuruza šećerca
  • 1/4 šolje oceđenog crvenog pasulja iz konzerve
  • 2 tortilje

PRIPREMA:

Stavite u blender sve sastojke osim tortilje. Za ovaj nadev koristite ravan nož za blendiranje kako bi tekstura nadeva bila krupnijeg sastava. Blendirajte sastojke oko 10 sekundi. Namažite gotov nadev između dve tortilje. Stavite torilje u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 5 minuta dok ne postanu hrskave i dok sir ne počne da se topi.

Zanimljivosti: Ime kesadilja dolazi od španskih reči queso – “sir” i tortilja – “tortilja”. U početku su upravo ti proizvodi bili glavni sastojci jela. Jela su se sastojala od kombinacija kukuruza, mahunarki i paradajza, ponekad ćuretine. Ljute papričice, baš kao i avokado, dodavali su još Indijanci.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *